AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-4-2
#19 Väyrynen #22 Hasani

20

(1-0)

Yleisöä 2430

Ilves
4-5-1
vko.29 // 24.7.2020

Ennakko: HJK-Ilves

Ennakko: HJK-Ilves

Kuva: Juha Tamminen

HJK pelaa kauden toisen kotiottelunsa lauantaina, kun Bolt Arenalle saapuu vieraaksi Ilves.

Nyt HJK:lla on vuorossa kolmen kotimatsin putki, joka alkaa mielenkiintoisella vastustajalla.

– Ilves on aina ollut mielenkiintoinen vastustaja, koska heillä on paljon erilaisia variaatioita niin perusmuotojen kuin pelaajien vastuualueiden ja roolitustenkin suhteen. Ilves on tyypillisesti ollut liigan sopeutuvaisin joukkue erilaisiin ottelunkuviin, kertoo Klubin päävalmentaja Toni Koskela.

– Ilves puolustaa hyvin ja kurinalaisesti eri korkeuksilla ja on vaarallinen tilanteenvaihdoissa sekä erikoistilanteissa. Lisäksi, vaikka heistä puhutaan todella nuorena joukkueena, niin kokoonpanoja selatessa huomaa, että pääosin aloittava ryhmä koostuu hyvässä iässä olevista jo rutinoituneista liigapelaajista, jatkaa Koskela.

Neljänneltä sijalta sarjataulukosta löytyvä Ilves on pelannut vaihtelevalla tasolla. Aiempina vuosina vesitiiviiksi tiedetty puolustus on tällä kaudella päästänyt jo yhdeksän maalia, enemmän kuin mikään muu joukkue. Hyökkäyspään tehokkuudessakin on ajoittain parantamisen varaa, mutta tappioita ei ole kertynyt viidessä ottelussa kuin yksi. Paras maalintekijä on Ilari Mettälä kahdella osumallaan.

Viimeisimmässä ottelussa tiistaina Jarkko Wissin miehistö kohtasi RoPS:n vieraissa. 18-vuotias huippulupaus Naatan Skyttä vei tupsukorvat johtoon suoraan kulmapotkusta, mutta isännät onnistuivat tasoittamaan loppuminuuteilla lukemat 1–1:een Matias Tammisen oltua kärppänä paikalla kulmapotkun jälkitilanteessa. Ennakkoasetelmiin ja pelitapahtumiin nähden tasapeli oli kissapedolle pettymys.

Pelaajarotaatiota tullaan varmasti tarvitsemaan lauantaina. Varmoja poissaolijoita ovat edelleen Joona Veteli ja Ilari Mettälä. RoPS-pelissä liigadebyyttinsä tehnyt Maksim Stjopin väänsi nilkkansa keskiviikon harjoituksissa ja pelikieltonsa kärsinyt Tatu Miettunen parantelee lievää polvivaivaa muutaman viikon, joten sairastuvalle on tunkua. Muutaman pelaajan pelikuntoa tarkastellaan lähempänä ottelua.

Päävalmentaja Jarkko Wiss ei rakentele pilvilinnoja, mutta muistuttaa yllätysmomentin mahdollisuudesta.

– Vastus on kova, sen kaikki tietävät. Mikäli saamme jotain Helsingistä mukaan, niin se on hieno yllätys. Kotijoukkue on selvä ennakkosuosikki ja me haastamme parhaamme mukaan. Koetamme kuitenkin olla aktiivisia omassa pelissämme, Wiss kertoo Ilveksen sivuilla.

– Alkukausi on näyttänyt, että sarja on tasainen. Voimasuhteet joukkueiden välillä ovat heitelleet aika paljon, joten kyllä yllätyksiäkin vielä tulee.

Ilves on saanut valmistautua otteluun yhden päivän kauemmin kuin HJK.

– Pelaajien terveystilanne on suhteellisen hyvä. Alustan vaihto ja toissapäiväiset kolhut tarkoittavat sitä, että joku pelaaja ei välttämättä ole avaukseen asti käytettävissä, mutta varmuudella on kokonaan pois ainoastaan David Browne ja Matti Peltola, paljastaa Koskela.


HJK-Ilves Bolt Arenalla lauantaina 25.7. kello 18.30.

Lähde: HJK:n verkkosivut, Ilveksen verkkosivut