AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-4-2
#19 Väyrynen #22 Hasani

20

(1-0)

Yleisöä 2430

Ilves
4-5-1
vko.29 // 25.7.2020

HJK voittoon Ilveksestä (HJK-Ilves 2-0)

HJK voittoon Ilveksestä (HJK-Ilves 2-0)

Kuva: Juha Tamminen

HJK tukevoitti asemiaan Veikkausliigan kärkikastissa kaatamalla lauantain Ilveksen kotonaan maalein 2-0.

Tim Väyrynen vei HJK:n johtoon avausjakson puolivälissä ja loppunumerot viimeisteli Ferhan Hasani neljä minuuttia ennen täyttä aikaa.

Ottelu lähti käyntiin tunnustellen, eikä kumpikaan päässyt juurikaan luomaan hyökkäyspeliään. Pallonhallinta oli selvästi HJK:n hallussa, mutta Klubin yritykset tyssäsivät ennen Ilveksen rangaistusaluetta. Ilves puolestaan pyrki pelaamaan pitkiä palloja eteenpäin, jotka kuitenkin jatkuvasti pysähtyivät Klubin puolustuslinjaan.

Vartin kohdalla Klubi sai ensimmäisen kunnon paineen Ilveksen alueelle. Luis Murillo ohitti vartijansa ja tiputti Rasmus Schüllerille vetopaikkaan, mutta Ilves-puolustus blokkasi Schüllerin laukauksen kulmapotkuksi. Vain muutama minuutti myöhemmin Ilves pääsi ensimmäiseen kunnon tekopaikkaansa, mutta lähietäisyydeltä laukomaan päässeen Lauri Ala–Myllymäen veto painui tolppaa nuollen ohi Antonio Regueron vartioiman maalin.

Seuraavaksi oli Klubin vuoro yrittää maalintekoa ja tällä kertaa se myös tuotti tulosta. Murillo oli jälleen vauhdissa laidallaan ja Kolumbialaisen keskitys aiheutti hämmennystä vieraiden maalilla. Atom pääsi irtopalloon ja nosti sen takaisin maalinedustalle, jossa korkeimmalle noussut Väyrynen nikkasi kauden toisella osumallaan Klubin johtoon.

Heti perään Riski kokeili viimeistellä Nikolai Alhon oikealta laidalta lähettämän keskityksen saksipotkulla, mutta akrobaattinen yritys painui hieman maalin ohi. Avausjakson loppua kohden HJK loi tukun hyviä paikkoja, mutta Matias Riikonen Ilveksen maalilla onnistui estämään niin Schüllerin, Riskin, kuin Alhonkin viimeistely-yritykset. Juuri ennen taukoa Ilves sai vielä luotua hieman onnekkaasti tekopaikan, kun pallo kimpoili HJK:n boksissa Iiro Järviselle, jonka kovan etukulmaan suuntautuneen vedon Reguero torjui kulmapotkuksi.

Hyvistä tekopaikoista puolin ja toisin huolimatta ensimmäisellä nelivitosella ei nähty enempää maaleja ja tauolle siirryttiin HJK:n johdossa.

Toinen jakso lähti käyntiin Ilveksen hienoisella hallinnalla ja Reguero joutuikin venymään parhaimpaansa parin minuutin pelin jälkeen estääkseen Naatan Skyttän laukauksen painumisen maaliin.

Välittömästi perään HJK loi jakson ensimmäisen hyökkäyksensä, kun Atom vapautti Riskin vetopaikkaan, mutta hyökkääjän laukaus viuhui yli Ilveksen maalin. HJK jatkoi vyörytystään ja Atom pääsi hyvään paikkaan, mutta japanilaisen laukaus suuntautui liiaksi kohti Riikosta.

Reilun tunnin kohdalla Atomilla oli erinomainen paikka helpottavalle 2-0 osumalle, mutta Ilvestä pystyssä pitänyt Riikonen venyi jälleen ilmiömäiseen torjuntaan.

Klubin rajun hallintajakson jälkeen Ilves pääsi jälleen peliin mukaan ja ottelun painopiste siirtyi isäntien kenttäpuoliskolle. Tiiviisti puolustanut HJK ei kuitenkaan päästänyt tamperelaisia parhaalle sektorille, ja Reguero joutui torjuntatöihin vain kerran espanjalaisen liimatessa kaukolaukauksen hyppysiinsä.

Ottelun edetessä loppua kohden pelin tempo laski selkeästi ja pallosta kamppailtiin lähinnä kentän keskialueella.

Lopulta HJK sai kauan himoitsemansa toisen maalin pelin 87. minuutilla. Riski ja Alho pelasivat erinomaisesti yhteen oikealla laidalla, ja Alholle aukesi keskityspaikka. Pallo kiersi Alhon jalasta kauniisti boksiin Hasanille, joka puski vastustamattomasti helsinkiläiset kahden maalin johtoon.

Ilves haki vielä lopussa vimmatusti kavennusta, mutta enempää maaleja ei Helsingin lauantai-illassa nähty.

Kokonaisuudessaan ottelu oli HJK:n hallintaa ja ilman Riikosen pelastuksia Ilveksen maalilla numerot olisivat voineet olla rumemmatkin. Avausjaksolla Ilves onnistui luomaan vaarallisia hyökkäyksiä, mutta toisella jaksolla vieraiden yritykset jäivät kovin vähäisiksi.


HJK - KuPS lauantaina 1.8. kello 17.00 Bolt Arenalla ja Ilves – HIFK lauantaina 1.8. kello 17.00 Ratinan stadionilla.

Lähde: HJK:n verkkosivut