4-4-2
vko.26 // 1.7.2020

SJK avasi voitolla TPS:sta (SJK-TPS 1-0)

Matej Hradecky rankaisi kasvattiseuraansa.

SJK sai vahvan alun kauteen voittamalla tiukkojen vaiheiden jälkeen TPS:n 1-0 (1-0).

Ottelun ainoa maali nähtiin 11. minuutilla, kun "oma koira" puraisi turkulaisia Matej Hradeckyn iskiessä SJK:n osuman. Hradecky on TPS:n kasvatti ja siirtyi täksi kaudeksi SJK:n riveihin nimenomaan TPS:sta.

TPS:lle tuli vielä huonoja uutisia viimeisellä minuutilla, kun Juhani Pikkarainen sai toisen keltaisen korttinsa ja joutui suihkuun.

Ensimmäinen puoliaika oli SJK:lta hyvä ja se sai myös hienon alun, kun SJK kierrätti palloa puolustuksessa ja pelasi pallon taskuun Anel Rashkaj'lle. Rashkaj jatkoi pallon Robin Sidille ja Sid puolestaan jatkoi sen samalla vasemmalla laidalla vauhdissa olleelle Daniel Håkansille. Håkans nousi hyvin kulmalipulta boksiin ja syötti pilkun kohtaan tulleelle Matej Hradeckylle. Välissä vielä Tuco ehti antaa pallon mennä ja otti puolustajan tilanteesta pois. Hradecky laittoi pallon varmasti sisäsyrjällä sisään. Hän ei tuulettanut maaliaan kasvattajaseuraansa vastaan.

Vähän myöhemmin TPS tuli oikealta laidalta ja petasi hyvän vetopaikan keskikentälle kuudentoista kaarelle. Rashkaj kuitenkin heittäytyi vedon eteen ja jatkoi nopeasti pallon vielä vastahyökkäykseen lähteneelle Keaton Isakssonille. Pieni tilanteen poikanen siitä saatiinkin TPS-maalille, mutta ei vetoa kohti maalia. Seuraavaksi tuli jälleen Håkans hienosti laidatltaan ja syötti pallon Sidille ja tämä löysi takatolpalta Serge Atakayin. Atakayin veto meni kuitenkin maalipuun väärälle puolelle, sivuverkkoon.

Puolen tunnin pelin kohdalla SJK sai sivuvaparin ja Rashkaj antoi sen pienellä siirrolla Atakayille. Atakayi keskitti sen takatolpalle hiipineelle Hradeckylle ja tämä jatkoi sen kohti maalia. TPS-puolustaja Juhani Pikkarainen ehti kuitenkin estämään maalin lähes maaliviivalta.

SJK jatkoi vyörytystä vieraiden päätyyn ja Atakayi antoi sivurajanheiton Tucolle päätyyn. Tuco näki hyvin takaa boksiin nousseen Robin Sidin. Sid ohitti Pikkaraisen ja veti tulisesti kohti etuyläkulmaa. Entinen SJK-vahti, Jere Koponen kuitenkin torjui pallon hyvin ja kulmaksi.

TPS sai paikan seuraavaksi. Pallo pelattiin hyvällä kombinaatiolla vasemmalta laidalta boksiin, missä Tehe Olawe pääsi vetämään. Veto menikin vain vähän yli riman. Hetkeä myöhemmin SJK oli jälleen vaarallisessa hyökkäyksessä. Nyt Isaksson, Tuco ja Håkans pääsivät leikittelemään TPS-boksissa ja Håkans lopulta syötti takaviistoon Tucolle, joka ohjasi suoraan kohti maalia. Isaksson pääsi vielä jatkamaan maalinedustalla. Koponen TPS:n maalissa esitti kuitenkin jälleen hyvän torjunnan.

Toisella jaksolla SJK tuli jälleen hyvin heti alussa. Håkans pelasi pallon vasemmalta laidalta Rashkaj'lle, joka keskitti pallon erinomaisesti ristiin kulmalipulta mukaan tulleelle Atakayille. Atakayi jatkoi siirolla Tucolle ja Tuco pääsi vetämään. Veto lähti tällä kertaa kuitenkin reippaasti kohti päätykatsomoa.

Mitä pidemmälle puoliaikaa kuitenkin mentiin, sitä vaarallisemmaksi kävi TPS:n tilanteet. Varsinaisesti kunnon vetoja ei TPS saanut kohti SJK:n maalia, mutta paikkoja joista maaleja olisi voinut tehdä. SJK kuitenkin puolusti erinomaisesti kapteeninnauhaa kantaneen Tero Mäntylän johdolla. Vierellään nuoret Ville Tikkanen ja Veikkausliigadebyyttinsä tehnyt SJK-kasvatti Matias Vainionpää.

Vartti ennen loppua, vaihdosta sisään tullut Billy Ions pääsi vastahyökkäykseen ja jätti TPS:n Rodney Strasserin taakseen keskikentällä. Ions oli lisätä SJK:n johtoa etukulmaa kohti menevällä yrityksellä läheltä maalia, mutta TPS-puolustaja sai jalkaansa väliin ja tilanteesta tuli vain kulma.

Lopulta TPS:n painostus loppui, kun Juhani Pikkarainen katseli vähän ennen päätösvihellystä vielä punaista korttia. Pikkarainen rikkoi Tucoa ja sai toisen keltaisen. Samalla kentällä vähän tunteet kuumeni puolin ja toisin. Ottelu päättyi kuitenkin SJK:n voittoon.

TPS:n pelit jatkuvat ensi tiistaina, kun se kohtaa kauden ensimmäisessä kotiottelussaan Ilveksen. SJK vastaavasti matkaa FC Lahden vieraaksi keskiviikkona.