AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-3-3

10

(1-0)

Yleisöä 2298

TPS
4-4-2
vko.26 // 30.6.2020

Ennakko: SJK-TPS

Ennakko: SJK-TPS

Keskiviikkona 1.7. klo 18:30 potkaistaan pallo viimein käyntiin Veikkausliigan osalta, kun SJK ja TPS kohtaavat OmaSp Stadionilla.

SJK on pelannut kesäkuussa, kun koronarajoituksia kevennettiin, neljä harjoitusottelua ja kaikki ovat sujuneet ilman tappiota. Kaksi viimeistä päättyi myös voittoihin. Edellisestä virallisesta ottelusta on jo aikaa ja viime kauden Veikkausliigan päätöksestä tulee keskiviikkona jo kahdeksan kuukautta. SJK saa vastaansa avauspelissä TPS:n joka pelasi Suomen Cupissa ensin itsensä karsinnoista jatkoon mutta tippui jatkopeleissä HJK:lle. Se kuitenkin piti HJK:n pitkään maalittomana ja suurimmaksi ennakkosuosikiksi sarjaan povattu HJK voitti pelin 1-0 lukemin.

– TPS on hyvä suunnanmuutosjoukkue, He pyrkivät vauhdikkaaseen peliin ja ovat aika fyysinen joukkue myös. Vaikka se on nousijajoukkue, heillä on hyvin kokemusta joukkueessa ja aika hyvä ulkomaalaisvahvistukset. Se on hyvä joukkue. Ja kuten HJK-peli heiltä osoitti, he pystyvät rikkomaan oikeastaan minkä tahansa joukkueen pelin tässä sarjassa, arvioi Honkavaara.

– Pitää heitä vastaan pystyä silleen kontrolloimaan peliä, etteivät he pysty niin paljon rikkomaan. Eli se on sitten meistä itsestä kiinni. Se on kuitenkin vaarallinen joukkue, pelaa kahdella kärjellä, ja se tekee juuri siksi heidän suunnanmuutoksistaan vaarallisia. Eli aina pystyvät sitä kautta vähän aiheuttamaan ongelmia. Heillä on juoksuvoimaisia yksilöitä, kuten Mika Ääritalo kärjessä ja Juho Lähde keskikentällä. Vähän riippuen ketä heillä pelaa kärjessä.

SJK:lla on muutama pelikielto, jotka siirtyvät kauden alkuun viime kaudelta sekä muutama loukkaantuneena oleva pelaaja.

- Meillä on silti ihan hyvä tilanne. Pelikiellot olivat tiedossa ja loukkaantumiset myös, joten ne eivät ole haitanneet valmistautumista. Meillä on mielestä niin hyvä tilanne kuin tässä tilanteessa voi olla. TPS on meille hyvä mittari monella tavalla ja varmaan jokunen debyyttikin nähdään ottelussa. Ihan hyvä fiilis on itsellä, sanoo Honkavaara vielä lopuksi.

Viime kauden lopussa pelikiellot saaneet Mehmet Hetemaj ja Niko Markkula, on tästä ottelusta sivussa siirtyvän pelikiellon vuoksi. Sivussa on loukkaantumisen vuoksi varmuudella ainoastaan meksikolainen Dárvin Chávez. Denys Oliinykin ja José Nadsonin kohdalla katsotaan pelikuntoa vielä tulevissa harjoituksissa. Italialais-senegalilainen puolustaja Samba Benga loukkaantui vakavasti SJK Akatemian ottelussa ja on näillä näkymin sivussa ainakin muutaman kuukauden. Hänet operoitiin heti samana päivänä.

TPS-leiri lähtee luottavaisin mielin kohti Seinäjoen OmaSp Stadionia.

- SJK:ta on vähän hankala arvioida, kun heille ei ole virallisia otteluita helmikuun jälkeen. Kahden viimeisen pelin perusteella Matej on dominoinut keskialuetta ja Tuco on fysiikkaansa kanssa aina vaarallinen. SJK on pelannut hyvää Veikkausliigatason peliä, mutta muuten arviointi on vähän vaikeaa, TPS-luotsi Tommi Pikkarainen myöntää.

- Me olemme hyödyntäneet tämän uuden pre-seasonin niin hyvin kuin se vaan on mahdollista. HJK-pelistä jäi tappiosta huolimatta ihan hyvä maku, yleinen henki on hyvä. Tunnelma on odottava, hän jatkaa.

TPS:n uusista kotimaisista pelaajista nimekkäimmät tulokkaat ovat keskikentän Juho Lähde sekä keskuspuolustaja Juhani Pikkarainen.

- Molemmat kuuluvat kärkipelaajiimme. Juhon mukana tulee valtava määrä kilometrejä ja rehellistä työtä. Hän hakee vielä vähän tuntumaa, mutta on kyllä todella kova kaveri. Hän on iloinen, että saa yleensäkin taas harjoitella ja pelata, mutta hän nostaa pelkällä olemuksellaan myös muiden tasoa. Ja vielä lisäksi erittäin miellyttävä ja fiksu persoona, Pikkarainen arvioi.

- Jussi on parantanut fysiikkaansa huomattavasti ja se näkyy kaikessa. Mukana on tullut kovuutta ja tasaisuutta, mutta myös rentoutta. Turha stressi on jäänyt pois, TPS-luotsi tietää.

TPS:n terveystilanne on kohtuullinen. Keskikenttäpelaaja Alim Moundi ja viime kauden paras maalintekijä Eliécer Espinosa ovat taas pelikuntoisia.

- He ovat taas mukana. Espiltä puuttuu pelituntuma, mutta muuten näyttää pitkästä ihan hyvältä. Molemmat lähtevät Seinäjoelle mukaan. Nyt kun saa tehdä viisi vaihtoa, niin heidät saatetaan nähdä jopa kentällä. Jami Siirtola on pelikiellossa ja Jesper Karlssonin ongelmana on nyt etureisi. Myös Jonni Peräaho puuttuu kokoonpanosta edelleen, Pikkarainen listaa.


SJK ja TPS kohtaavat OmaSP Stadionilla keskiviikkona 1.7. kello 18.30. Lisätietoja lipunmyynnistä ja ottelutapahtuman järjestelyistä löydät tämän linkin kautta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, TPS:n verkkosivut