AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-5-1
#8 Crawford #15 Ekhalie

22

(0-0)

Yleisöä 812

Ilves
3-3-2
#23 Skyttä
vko.39 // 6.10.2019

Ilves puristi lopussa tasoihin (IFK Mariehamn-Ilves 2-2)

Ilves puristi lopussa tasoihin (IFK Mariehamn-Ilves 2-2)

IFK Mariehamn oli jo kiinni voitossa sunnuntaina Ilvestä vastaan, mutta tamperelaisten kaksi viime hetken osumaa toivat loppulukemiksi 2-2 (0-0)

IFK:n maalitilin avasi pian tauon jälkeen Robbie Crawford ja Amos Ekhalie pamautti toisen osuman rangaistuspotkusta. Naatan Skytän loppuhetkien kavennus ja IFK:n aivan viime sekuntien oma maali nostivat tamperelaiset tasoihin.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss marssitti kentälle hieman uudenlaisen permanentin. Kokoonpanosta puuttuivat vakiokasvot Lauri Ala-Myllymäki ja Felipe Aspegren. Vastapainoksi uutena nimenä kentälle pääsi hyökkääjä Eetu Mömmö, joka teki Veikkausliiga-debyyttinsä. 17-vuotias Ilves- ja TPV-kasvatti nostettiin vakituisesti edustusjoukkueen mukanaan alkusyksystä.

Syksyiselle luonnonnurmelle ominaisesti peli oli suoraviivaista, eikä kumpikaan joukkue arkaillut lähettää pitkiä ja korkeita avauksia yli keskialueen ruuhkan. Lähes parimetrinen Diogo Tomás tavoitteli pääpalloja target-pelaajana. Toisessa päädyssä raamikas ja väkivahva IFK-kärki Aristote Mboma aiheutti harmaita hiuksia puolustukselle.

Avausjakso kulki hienokseltaan kotijoukkueen hallinnassa. Painetta luotiin Mika Hilanderin vartioimalle maalille, mutta pääosin vedot kilpistyivät puolustajiiin tai leijailivat kokonaan yli ja ohi maalin.

Ilves pääsi peliin paremmin mukaan ja sai pidettyä palloa vastustajan kenttäpuoliskolla. Saarelaiset kuitenkin katkaisivat tylysti siivet vierasjoukkueen hienoiselta hallintajaksolta 56. minuutilla. Vasemmalta laidalta maalia kohden noussut Dylan Murnane tavoitti keskustasta Robbie Crawfordin, joka tälläsi suoraan syötöstä. Pallo otti kimmokkeen puolustajista ja painui alakulmaan. Hieman onnekkaastikin pomppinut maali oli Crawfordin kauden ensimmäinen ja myöskin kauden ensimmäinen IFK:n tekemä osuma Ilveksen verkkoon.

Varttia myöhemmin tamperelaisten ilta synkkeni. Kissapeto ei ollut saanut kunnon takaa-ajoa vielä käyntiin, kun omissa soi jälleen. Amos Ekhalie nousi oikealta puolelta boksiin ja sai voitettua Jairin taklauksesta rangaistuspotkun. IFK-ikoni Ekhalie asettui itse pallon taakse ja upotti sen voimalla ohi Hilanderin.

Näytti vääjäämättömästi siltä, että syksyisestä taistelupelistä ei jää Ilvekselle muuta käteen, kuin ruoho- ja mutatahroja. 17-vuotias Naatan Skyttä oli kuitenkin päättänyt toisin. Useat keskitykset loivat painetta IFK-boksiin täyden peliajan täyttyessä. Peliväline jäi pyörimään pilkun tuntumaan, josta Jair pudotti sen alaspäin vapaana odotelleelle Skytälle. "Naatti" antoi tehokkaan vasemman jalkansa puhua ja laukoi pallon aivan yläkulmaan. Kavennusmaali oli Skytän kauden toinen.

Kahden minuutin lisäaika ei tarjonnut vierailijoille suurta aikaikkunaa hakea tasoitusta. Niin vain se kuitenkin onnistui. Ottelun viimeinen hyökkäys lähti Jairin lapikkaasta. Keskitys tavoitti taka-alueelta Tomásin, joka puski kohti maalia. Juuri kun maalivahti Oskari Forsman oli koppaamassa palloa, venytti toppari Rick Ketting jalkansa eteen. Pallo kimposi komeassa kaaressa ohi hölmistyneen Forsmanin ja painui verkkoon. IFK-kapteenin oman maalin myötä peli päättyi 2-2.


FC Honka-IFK Mariehamn lauantaina 19.10. klo 15.00 Tapiolan urheilupuistossa ja Ilves-HJK lauantaina 19.10. klo 15.00 Tammelan stadionilla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut