AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-5-1

22

(0-0)

Yleisöä 812

Ilves
3-3-2
vko.39 // 5.10.2019

Ennakko: IFK Mariehamn-Ilves

Ennakko: IFK Mariehamn-Ilves

IFK Mariehamn ja Ilves kohtaavat sunnuntaina neljännen kerran kuluvalla kaudella. Kahden Veikkausliigakohtaamisen lisäksi takana on Suomen Cupin finaali kaksikon kesken.

IFK ei ole kuluvalla kaudella saanut toivottua tulosta Ilvestä vastaan. Yhtään osumaakaan Grönvitt ei ole Ilvestä vastaan onnistunut tekemään cupin finaali mukaan lukien, tosin yksi piste mukaan on tarttunut kevään 0-0-tasapelillä Tammelassa.

- Minusta olemme pelanneet hyviä otteluita Ilvestä vastaan, mutta emme ole saaneet tulosta, IFK-luotsi Peter Lundberg sanoo.

- Pelillisesti olemme ehdottomasti pystyneet haastamaan Ilveksen ja pystymme siihen nytkin ilman muuta. Kyse on vain siitä, että käytämme paikkamme, kun niitä avautuu.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss on katsellut saarelaisten otteita. Kirpakat syyssäät antavat pelille oman mausteensa.

– Tunnemme vastustajan pelitavan tähän mennessä jo hyvin. Uskon, että luvassa on melkoinen taistelupeli. Ainakin heidän edellisessä kotimatsissaan kenttä näytti jo aika kostealta ja raskaalta, Wiss kertoo.

Ilveksen mestaruushaaveet kokivat kolauksen viime perjantaina, kun huippuunsa viritetty KuPS oli tyly isäntä nappaamalla 2-0-voiton. Kultaan on yhä teoreettinen mahdollisuus olemassa, sillä kärkeen on eroa kuusi pistettä. KuPSin ja FC Interin paremman maalieron takia tehtävä on kuitenkin erittäin vaikea. Joka tapauksessa hopea ja pronssi ovat edelleen Ilveksen tassun ulottuvilla. Kolmantena olevalla FC Hongalla on toki myös sanansa sanottavana.

Ennakkoluulottomasti kauteen lähtenyt Ilves on yllättänyt monet. Viimeisin tappio KuPSia vastaan oli karvasta kalkkia mestaruus- ja mitalikamppailun kannalta, mutta jalkaa ei olla nostamassa pois kaasulta.

– Emme ole millään tavalla luovutusmentaliteetilla. Kopissa kaikki ovat sitä mieltä, että tehdään loppuun asti täysillä töitä ja katsotaan mihin rahkeet tänä vuonna Veikkausliigassa riittävät, Wiss sanoo

IFK Mariehamn pääsee otteluun varsin ehjällä kokoonpanolla, sillä ainoastaan Robin Sid on varmuudella sivussa loukkaantumisen takia.

Pitkään loukkaantumistensa takia Ilveksen kokoonpanosta poissa olleet Janne Saksela ja Aleksi Tarvonen eivät pelaa IFK:ta vastaan. Lisäksi vahvuudesta puuttuvat jalkaansa kolhinut Lauri Ala-Myllymäki ja varoitustilin täyttymisen vuoksi pelikieltoa kärsivä Felipe Aspegren.


IFK Mariehamn-Ilves Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 6.10. klo 16. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: Nya Åland, Ilveksen verkkosivut