AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 6.10.2019

Wiss kiitti taistelua: "Kovin moni lopussa tuskin löi rahojaan meidän puolestamme"

Wiss kiitti taistelua: "Kovin moni lopussa tuskin löi rahojaan meidän puolestamme"

Ilves kiri lopussa rinnalle Maarianhaminassa. (Kuva: Juha Tamminen)

Ahvenanmaalla nähtiin sunnuntai-iltana melkoinen trilleri IFK Mariehamnin ja Ilveksen kesken.

Ilves oli pitkään hätää kärsimässä, kun fyysinen IFK Mariehamn piti tamperelaisia otteessaan. 0-2-tappio oli lähellä, mutta aivan viimeisillä minuuteilla Naatan Skytän kavennus ja Diogo Tomásin puskusta lähtenyt IFK:n oma maali nostivat tupsukorvat 2-2-tasalukemiin.

Päävalmentaja Jarkko Wiss oli tyytyväinen siihen, että joukkue ei luovuttanut huonojenkaan hetkien jälkeen.

- Emme olleet pelillisesti kovin hyviä tänään. Päästimme vähän helpot maalit. Tarkoitus oli muutenkin tuoda ajoissa vaihtojen kautta uutta energiaa, mutta ei tällaisessa tappioasemassa, Wiss kertaa.

- Kahden maalin takaa on vaikea voittaa pelejä, mutta tasuriin nouseminenkin oli hienoa. En usko, että lopussa kovin moni löi rahojaan tiskiin meidän puolesta. Niin vain pojat taistelivat loppuun asti ja saivat tuloksen.

Kuoppainen ja märkä kenttä ei mahdollistanut lyhytsyöttöpeliä.

- Tiesimme, että olosuhteet ovat vaikeat. Kävimme tänään aamulla vielä paikanpäällä varmistamassa, että pitääkö ottelusuunnitelma. Halusimme pitää pelin suoraviivaisena ja tempon kovana.

Kaikissa ottelun maaleissa oli pieni ripaus kömpelyyttä mukana. Syksyn ratkaisupeleissä marginaalit ovat pienet.

- Ekassa maalissa meillä oli mahdollisuus purkaa tai lähteä vastahyökkäykseen. No sitten astutaan pallon päälle ja yhtäkkiä mennään kaksi vastaan yksi boksissa. Kimmokkeen kautta vastustaja johtaa. Toisessa maalissa kävi pieni nukahtaminen sivurajaheitossa. Uhkarohkea taklaus ja peli onkin jo 2-0, Wiss kertaa takaiskujen syntyä.

- Huonokuntoisella nurmella peli on hektistä. Toisessa päädyssä vaarattoman näköisessä tilanteessa saamme jalan vapaaksi ja siitä kavennus. Tasoituskin oli kimmoke, eli pienestä se ratkaisu on kiinni. Kenttämiehillä riittää paikkaushommia.


Ilves-HJK lauantaina 19.10. klo 15.00 Tammelan stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia