AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KPV
4-5-1

21

(1-0)

Yleisöä 3018

HJK
4-3-3
vko.32 // 18.8.2019

KPV kaatoi HJK:n (KPV-HJK 2-1)

KPV kaatoi HJK:n (KPV-HJK 2-1)

KPV kaatoi sunnuntaina Kokkolan keskuskentällä HJK:n maalein 2-1.

HJK:n avauskokoonpanossa nähtiin hieman kierrätystä. Henri Toivomäki aloitti oikeana laitapuolustajana Nikolai Alhon ollessa poissa kokoonpanosta ja brasilialainen Victor Luiz nähtiin puolustuslinjan vasemmalla puolella. Sekou Camara puolestaan nähtiin ensimmäistä kertaa Klubin avauksessa, kun guinealainen muodosti yläkolmikon Evans Mensahin ja Riku Riskin kanssa.

Ottelu alkoi melko tasaisissa merkeissä. Sateen piiskaaman kentän kunto aiheutti molemmille alussa vaikeuksia pallonhallinnan ja pelinrakentelun kanssa.

Reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen KPV sai hirmuisen myllytyksen Klubin maalille. Isännät onnistuivat luomaan useamman yrityksen peräjälkeen, mutta Klubin uhrautuva puolustus ja lopulta tolppa pitivät tilanteen maalittomana.

KPV:n hallintajakson jälkeen Klubi pääsi luomaan hyökkäyspeliään. Petteri Forsell väläytteli syöttötaitoaan vapauttamalla Camaran KPV:n linjan takaa, mutta hyökkääjän kosketus epäonnistui ja vastaan tullut KPV-vahti Teppo Marttinen koppasi pallon syliinsä.

Avausjakso jatkui tasaisena ja vauhdikkaana. Peli aaltoili päästä päähän ja pelissä nähtiin runsaasti kovia taklauksia ja kaksinkamppailuita.

Käynnissä oli 40. peliminuutti, kun kotijoukkue onnistui iskemään ottelun avausmaalin. Pitkän hallintajakson päätteeksi pallo pelattiin Klubin puolustuslinjan selustaan rynnänneelle Hysen Memollalle, joka Faith Obilorin estelyistä huolimatta onnistui ohittamaan Maksim Rudakovin.

Enempää maaleja ei ennen taukoa nähty. Klubilla oli jaksolla useita onnistuneita syöttökombinaatioita ja hyvää pelinrakentelua, mutta todelliset maalipaikat olivat tiukassa. Riski ja Luiz pääsivät murtautumaan vasemmalta laidalta useampaan otteeseen, mutta KPV:n puolustus oli oman maalinsa edustalla tarkkana, eikä keskitykset tuottaneet helsinkiläisille onnea.

Kotijoukkue aloitti myös toisen jakson väkevästi. Vain parin minuutin pelin jälkeen Hendrik Helmke pääsi ampumaan Klubin boksin reunalta, mutta laukaus suuntautui karkeasti ohi Rudakovin vartioiman maalin.

Heti perään Klubi oli todella lähellä tasoitusta. Daniel O'Shaughnessy avasi loistavalla pystysyötöllä ja Riski pääsi ampumaan puolittaisesta läpiajosta. Kova veto pamahti kuitenkin ylärimaan, josta pallo palasi takaisin peliin.

Noin kymmenen minuutin pelin jälkeen HJK teki ensimmäisen vaihdon, kun Tim Väyrynen tuli Camaran tilalle kärkeen. Kymmenen minuuttia myöhemmin Rafinha korvasi Toivomäen kentällä.

Vaihtojen myötä ja kellon edetessä HJK otti selvästi pelin haltuunsa ja KPV alkoi varmistelemaan johtoasemaansa. 71. minuutilla Klubin luoma paine tuotti vihdoin tulosta. O'Shaughnessy linkosi pitkän rajaheiton boksiin, jossa korkeimmalle noussut KPV-vahti Marttinen luki tilanteen väärin, ja paikalla ensimmäisenä olleella Väyrysellä oli helppo työ iskeä peli tasoihin maalin ammottaessa tyhjänä.

Peli oli täysin Klubin hallinnassa, mutta 77. minuutilla Rudakoville sattui harvinainen virhe, joka kostautui karulla tavalla. Venäläinen sai pallon Obilorilta, eikä huomannut Ishmael Yarteyn tulevan prässäämään vauhdilla. Yartey käytännössä juoksi pallon maaliin ohi heikon kosketuksen ottaneen Rudakovin, viedän isännät uudelleen johtoon.

Toni Koskela reagoi takaiskuun tekemällä viimeisen vaihdon, kun Eetu Vertainen tuli Victor Luizin tilalle.

KPV kuitenkin sai vielä luotua vaarallisen paineen HJK:n maalille, ennen kuin Klubi sai kirivaihteen päälle. Forsell petasi Riskille paikan lähietäisyydelle, mutta Marttinen onnistui torjumaan vaikeasta asennosta lähteneen vedon kulmapotkuksi. Vielä aivan lopussa Santeri Väänänen murtautui vetopaikkaan, mutta veto kilpistyi eteen liukuneeseen KPV-puolustajaan.


FC Inter-KPV maanantaina 26.8. klo 18.30 Veritas Stadionilla ja FC Honka-HJK lauantaina 24.8. klo 13.00 Tapiolan Urheilupuistossa. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: HJK:n verkkosivut