AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KPV
4-5-1

21

(1-0)

Yleisöä 3018

HJK
4-3-3
vko.32 // 17.8.2019

​Ennakko: KPV-HJK

​Ennakko: KPV-HJK

KPV isännöi HJK:ta sunnuntain ainoassa Veikkausliigaottelussa Kokkolan keskuskentällä klo 17.00.

Klubilla on edessään Veikkausliigan runkosarjan kolmanneksi viimeinen ottelu, kun vierasottelussa vastaan asettuu KPV.

HJK:n eurotaival kuluvan kauden osalta tuli päätökseen torstaina, kun kamppailu Riga FC:tä vastaan päättyi lukemiin 2-2. Latvialaiset etenivät jatkoon vierasmaalisäännön turvin yhteismaalein 3-3. Klubin maaleista otteluparissa vastasivat kotona ja vieraissa osunut Tim Väyrynen sekä Petteri Forsell.

Nyt joukkueen katseet suuntautuvatkin täysin Veikkausliigan loppukauden ajan, josta on syytä odottaa poikkeuksellisen mielenkiintoista.

Veikkausliigan runkosarjaa on jäljellä kolme kierrosta (FC Interillä ja KuPSilla vain kaksi). Kuusi eniten pisteitä kerännyttä joukkuetta selvittää tiensä yläloppusarjaan, kun taas kuusi viimeisintä ratkovat sijoitukset alaloppusarjassa.

Yläloppusarjaan olisivat tällä hetkellä jatkamassa FC Inter, Ilves, KuPS, FC Honka, HJK sekä SJK. Kolme ensiksi mainittua ovat jo varmistaneet paikkansa, mutta varsinkin kuudennesta sijasta tullaan käymään vielä kova taistelu. SJK on kuudentena 27 pisteen myötä, mutta IFK Mariehamn, HIFK ja FC Lahti hengittävät niskaan kahden pisteen päässä.

HJK:lla on 19 ottelun jälkeen kasassa 30 pistettä. Matkaa piikkipaikalla olevaan Interiin on kuusi pistettä, mutta turkulaiset ovat pelanneet ottelun enemmän. Loppukaudesta onkin tulossa poikkeuksellisen mielenkiintoinen, kun kärkijoukkueet kohtaavat toisensa vielä kertaalleen yläloppusarjassa.

Vihreän leirissä kaikki alkaa olla valmista Klubin kaatoa varten.

- Palataan jälleen kotikentälle parin viikon tauon jälkeen. Varmasti on hieno tapahtuma tiedossa, HJK vastassa ja toivottavasti tulee paljon yleisöä paikalle, KPV:n valmentaja Jani Uotinen hehkuttaa ottelun alla.

HJK putosi viikolla vierasmaalisäännöllä eurokentiltä ja Klubi tulee varmasti erittäin nälkäisenä tavoittelemaan tärkeitä pisteitä Kokkolasta. Mutta niin on pisteet tärkeän myös kotijoukkueelle. Vihreä joutui taipumaan kahdessa vierasottelussa, mutta Pallo-Veikot aikoo jatkaa kotona siitä, mihin voitokkaassa KuPS-ottelussa jäätiin

Klubin edellinen kamppailu Veikkausliigassa viime lauantaina oli joukkueelta kauden paras esitys: FC Lahti kaatui tylysti lukemin 4-0. Varsinkin hyökkäyspelaaminen toimi erittäin hyvin ja HJK teki poikkeuksellisen komeita maaleja, kun Riku Riski onnistui kahdesti ja Petteri Forsell sekä Evans Mensah kertaalleen.

HJK:lla onkin nyt Veikkausliigassa kuusi tappiotonta ottelua putkeen, kun saldona on kolme voittoa sekä tasapeliä maalierolla 11-3. Loppukaudelle sävelet ovat harvinaisen selvät: vain voitot kelpaavat.

Klubi ja KPV ovat kohdanneet tällä kaudella jo kertaalleen. HJK piti toukokuun lopulla pisteet Helsingissä lukemin 3-1. Veikkausliigan historian aikana kohtaamisia on ollut yhteensä kolme, kun KPV pelasi pääsarjassa vuonna 1990 ja joukkueet mittelivät paremmuudesta kahdesti. Klubi vei nämäkin kohtaamiset nimiinsä yhteismaalein 7-3.


KPV-HJK sunnuntaina 18.8. klo 17.00 Kokkolan keskuskentällä. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: KPV:n verkkosivut, HJK:n verkkosivut