AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
4-3-3

21

(1-1)

Yleisöä 1776

VPS
4-5-1
vko.31 // 10.8.2019

Ennakko: RoPS-VPS

Ennakko: RoPS-VPS

RoPS ja VPS iskevät yhteen sunnuntaina molemmille erittäin tärkeässä ottelussa Rovaniemen keskuskentällä.

VPS hävisi viime ottelussaan Hongalle lukemin 2-3. Raita johti puoliajalla Alain Ebwellen maalilla, mutta vierasjoukkue nousi toisella jaksolla voittoon. Vepsulla on ollut tällä kaudella isoja vaikeuksia johtojen pitämisessä. Se on joukkueen päävalmentajan Christian Sundin mukaan asia, johon joukkue on keskittynyt tällä viikolla.

- Honka-pelin ensimmäiset 60 minuuttia oli mielestäni hyvää. Olimme aggressiivisia ja loimme maalipaikkoja. Haluan nähdä Rovaniemellä ehjät 90 minuuttia.

- Kun johdamme peliä, meidän ei tarvitsisi pitää koko ajan hirveää vauhtia. Pitää olla fiksu ja tehdä asioita rauhallisesti kentällä. Se on yksi asia, josta olemme puhuneet tällä viikolla, VPS-luotsi kertoo.

Rovaniemeläiset olivat lähellä ottaa yllätysvoiton Ilveksestä viime sunnuntaina Tampereella. Kahden maalin johto suli kuitenkin tasapeliksi.

RoPS on ollut aktiivinen kesän siirtoikkunassa. Jagoba Beobide, Kevin Kouassivi-Benissan ja Santeri Haarala ovat joukkueen uusimmat vahvistukset. Nuoren RoPS-joukkueen ehdottomia johtopelaajia ovat keskikenttäpelaaja Lucas Lingman sekä maalivahti Antonio Reguero.

- RoPS on pelannut europelejä ja siellä he pärjäsivät mielestäni suht hyvin. He ovat kotikentällään vaarallisia. Viime viikolla he johtivat Ilvestä vastaan, joten vastassa on hyvä joukkue. Tämä on tällainen kuuden pisteen ottelu. Uskon kyllä mahdollisuuksiimme, treeneissä on näyttänyt sen verran hyvältä tällä viikolla, Sund sanoo tulevasta vastustajasta.

Vaasassa valmentajan vaihdos on tuonut ainakin pelillisen muutoksen.

- Vepsu on muuttunut jopa yllättävän paljon. Christian on tuonut lisää tunnetta, ja analytiikka on kenties jäänyt vähemmälle, RoPS-luotsi Pasi Tuutti arvioi.

- Meitä vastaan tulee joukkue, joka varmasti prässää ylhäältä. Sund on peliajatuksineen aktiivisen ja jopa yliaggressiivisen jalkapallon puolella, jossa tilaa ja aikaa pienennetään pienellä riskilläkin.

Aggressiivisempi VPS on Sundin alaisuudessa napannut tasapelipisteet sekä FC Lahdelta että Helsingin Jalkapalloklubilta.

VPS oli myös pitkään johdossa sekä FC Lahtea, HJK:ta että edellisessä pelissä Espoon Honkaa vastaan. Johtoasema ei kuitenkaan ole pitänyt loppuu saakka.

- Aggressiivinen prässipeli ylhäältä antaa kyllä tilaa ja mahdollisuuksia, Tuutti arvioi.

- VPS luottaa siihen, että sillä tavalla he luovat parempia tilanteita. Mutta siinä on vaaransa, jos prässää ylhäältä ja on aggressiivinen koko pelin ajan, että väsykin iskee jossain vaiheessa.

RoPS:n kokoonpanosta puuttuvat pelikiellossa oleva Tarik Kada sekä loukkaantuneet Eetu Muinonen, Tommi Jäntti ja Sergio Llamas. Myös Agnaldo Moraes Jr on pois kokoonpanosta perhesyiden vuoksi. Llamasin kohdalla puhutaan noin 2-4 viikon tauosta. Muinosen ja Jäntin kohdalla tilanne arvioidaan päivä kerrallaan.

VPS:n vaihtopenkillä oli Honkaa vastaan vain kolme pelaajaa. Päävalmentajan mukaan tilanne tulee olemaan sunnuntaina samankaltainen. Useiden loukkaantumisista johtuvien poissaolojen lisäksi Jerry Voutilainen ja Eero-Matti Auvinen kärsivät pelikielloista.

- Rovaniemelle ei tule enempää vaihtomiehiä kuin Honkaa vastaan. Tällainen tilanne on tällä hetkellä. Mutta taas on mukana uusia kavereita, jotka olivat pois viimeksi. Pelikieltoja tuli taas, mutta tällaista se on, kun ei ole iso rinki. Harmittaa, että meillä on liikaa loukkaantumisia tällä hetkellä, Sund kommentoi.


RoPS-VPS Rovaniemen Keskuskentällä sunnuntaina 11.8. klo 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa. Ottelu on lisäksi osana vapaasti katsottavaa Futiskierros-lähetystä Jimillä.

Lähde: VPS:n verkkosivut