AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.31 // 10.8.2019

"Samat kolme pistettä siitä saa" - RoPS:ssa ei ylikorosteta VPS-ottelua

"Samat kolme pistettä siitä saa" - RoPS:ssa ei ylikorosteta VPS-ottelua

Pasi Tuutti on tyytyväinen RoPS:n tunnetilaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Rovaniemen Palloseura kohtaa sunnuntaina kotikentällään kaimaseura Vaasan Palloseuran. Ottelun tärkeyttä on hankala olla korostamatta. Molemmat joukkueet RoPS ja VPS janoavat pisteitä

Vaasalaisten silmissä siintää neljän pisteen päässä oleva KPV. RoPS puolestaan haluaa kuroa eroa karsijan paikkaan ja tavoitella edelleen paikkaa Veikkausliigan lopputurnaukseen eli ns. europlayoffseihin.

Sarjaa on pelaamatta tasan kolmannes, joten pisteitä on jaossa runsaasti. Lisäksi runkosarjan jälkeisen jatkosarjan vaikutusta on hankala edes yrittää ennustaa.

Tästä eteenpäin jokainen ottelu on huomattavan merkityksellinen. Huomisesta RoPS:n ja VPS:n kohtaamisesta on puhuttu jopa yhdeksän pisteen otteluna.

- Samat kolme pistettä siitä saa, vaikka miten yrittäisi laskea, RoPS:n päävalmentaja Pasi Tuutti naurahtaa.

- Mutta tietenkin se on meille tärkeä peli. Olemme kuitenkin lähestyneet huomista kuten mitä tahansa muutakin ottelua. Olemme harjoittelun kautta pyrkineet muuttamaan toimintaamme, ja olen täysin varma, että sunnuntaina pelaajat ovat valmiina taistelemaan tuloksen eteen.

Edellisellä kierroksella RoPS osoitti erinomaista taisteluilmettä sarjakärki Tampereen Ilvestä vastaan. RoPS johti vieraskentällä Tammelassa jo 0-2, mutta Ilves nousi tasoihin ottelun viimeisen minuutin maalilla.

Tasapeli maistui karvaalta, mutta hetken pureskelun jälkeen Ilves-ottelusta otettiin mukaan se tärkein ja positiivisin.

- Siitä ottelusta meille jäi tahtotila sekä usko siihen, että voimme voittaa kenet tahansa, Pasi Tuutti sanoo.

- Jossain vaiheessa kautta oli havaittavissa uskon puutettakin, mutta Ilves-ottelun jälkeen olin todella tyytyväinen siitä tunnetilasta, mikä joukkueen kanssa saavutettiin.


RoPS-VPS Rovaniemen Keskuskentällä sunnuntaina 11.8. klo 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa. Ottelu on lisäksi osana vapaasti katsottavaa Futiskierros-lähetystä Jimillä.

Lisää uutisia