AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-3-3

01

(0-0)

Yleisöä 947

Ilves
4-4-2
vko.31 // 10.8.2019

Ennakko: IFK Mariehamn-Ilves

Ennakko: IFK Mariehamn-Ilves

Pisteet ovat arvossaan sunnuntaina, kun IFK Mariehamn ja Ilves kohtaavat Suomen Cupin finaalin "uusinnassa" Maarianhaminassa.

IFK Mariehamn pyrkii nousemaan mukaan Veikkausliigan runkosarjan kuuden parhaan joukkoon, Ilves puolestaan taistelee kynsin ja hampain terävimmästä kärkisijasta.

Joukkueet ovat kuluvalla kaudella kohdanneet jo kahdesti. Toukokuussa Tampereella pisteet jaettiin lukemin 0-0 ja Suomen Cupin finaalissa kesäkuussa Maarianhaminassa Ilves oli vahvempi lukemin 2-0.

- Olemme minusta pelanneet kaksi aika hyvää ottelua Ilvestä vastaan tänä vuonna itse peliä ajatellen. Emme ole kuitenkaan onnistuneet vielä maalinteossa heitä vastaan ja sitä vaaditaan otteluiden voittamiseen, Grönvitt-luotsi Peter Lundberg pyörittelee.

- Tästä tulee kova, mutta samalla hieno haaste.

Maarianhaminassa Ilves on varmistanut Veikkausliigan pronssia kauden 2017 viimeisessä ottelussa ja tänä vuonna kaulaan ripustettiin siis Suomen Cupin kultaa. Juhlahetkien lisäksi saarella on koettu karvaita tappioitakin.

– Maarianhaminalla on aiemmista kausista hieman uusiutunut pelityyli. Olemme olleet siellä pienellä kentällä usein vaikeuksissa, kuin huutolaispojat reissussa.

– Huonojen muistojen lisäksi on toki hyviäkin. Välillä on saatu mitaleitakin ja pelattu maalirikkaita pelejä. Nyt lähdemme jälleen hakemaan pisteitä mantereelle, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss toteaa

IFK:n tähtäin on luonnollisesti asetettu edelleen kuuden parhaan joukkoon ja syksyn Mestaruussarjaan.

- Sinnehän kaikki joukkueet tähtäävät, niin toki mekin. Onnistuaksemme tarvitsemme voittoja ja niitä nyt haemme tässä [runkosarjan] lopussa.

IFK:lta on sunnuntaina varmuudella sivussa loukkaantunut Aapo Mäenpää.

Ilveksestä Janne-Pekka Laine on sairastellut, Aleksi Tarvosen nilkkavamma kiusaa edelleen ja myös David Addylla on jalkavaivaa, joten heidän pelaamisensa on epävarmaa.


IFK Mariehamn-Ilves Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 11.8. klo 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa ja Futiskierros-lähetyksessä JIMiltä pääotteluna.

Lähde: Nya Åland, Ilveksen verkkosivut