AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.31 // 11.8.2019

Ilves jatkaa Veikkausliigan kärjessä (IFK Mariehamn-Ilves 0-1)

Ilves jatkaa Veikkausliigan kärjessä (IFK Mariehamn-Ilves 0-1)

Ilves haki sunnuntaina vierasvoiton Maarianhaminasta.

Ilves haki sunnuntaina 1-0-vierasvoiton IFK Mariehamnin luona. Voittomaalin teki toisen jakson alussa Ilari Mettälä.

Ilveksen äävalmentaja Jarkko Wiss painotti ennen ottelua terävyyttä ja keskittymistä alkuvihellyksestä asti. Vastustaja on liian usein päässyt varhaiseen johtoasemaan, jota tupsukorvat ovat joutuneet juoksemaan kiinni kieli vyön alla.

Takaisku oli kuitenkin jälleen lähellä. Vain minuutti oli ehtinyt kulua pelikellossa, kun Aristote Mboma ajoi nuoruuden innolla vasemmalta laidalta rangaistusalueelle. Raamikas toppari Diogo Tomás ei aivan pysynyt vauhdissa mukana, ja pelaajien juoksulinjat osuivat yhteen pallonriistoa yrittäessä. Mboman kaatumisesta tuomittiin rangaistuspotku.

Pääkaupunkiseudulla jalkapallo-oppinsa ammentanut Keaton Isaksson asettui laukomaan ja kotiyleisö mylvi innoissaan. Ilveksen pelastavana enkelinä oli kuitenkin kapteeni Mika Hilander, joka venytti sormensa pallon tielle aivan tolpan juuresta.

Vierailijat eivät päässeet ulos myllytyksestä. Loppukesän sateissa ryvettyneen WHA-kentän nurmi petti jalkojen alla ja monta kertaa pelaajat liukastelivat suunnanmuutoksissa. Maarianhaminalaiset iskivät virheisiin kiinni ja pääsivät kertaalleen kolisuttamaan maalikehikoitakin. Korkeimpana kulmapotkuun nousseen hollantilaistoppari Rick Kettingin pusku oli lähellä sujahtaa yläkulmaan.

Hieman ennen taukovihellystä Hilander katkaisi keskityksen nyrkillään. Pallo ajautui suoraan Lassi Järvenpäälle. Laitapuolustaja haki nopeaa suoraa ratkaisua, mutta pallo heilutti sivuverkkoja väärältä puolelta tolppaa.

Ilves punoi tauolla juoniaan ja teki kaivatun ryhtiliikkeen. Toinen jakso ehti vanheta vain minuutin, kun rysä pullistui maalivahti Oskari Forsmanin selän takana. Kaksinkamppailujen tiedettiin näyttelevän ratkaisevaa roolia ja niin kävi myös avausmaalin kanssa.

Toppari Baba Mensahin lähettämä pitkä purkupallo keskialueelle tavoitti Tiemoko Fofanan. 19-vuotias norsunluurannikkolainen ei antanut tippaakaan periksi kolmen valkopaitaisen puristuksessa, vaan jätti jopa meritoituneen Daniel Sjölundin taakseen ihmettelemään. Voimakastahtoinen Fofana karkasi kasvokkain Forsmanin kanssa ja tarjoili pallon vierellään juosseelle Ilari Mettälälle, jolla oli helppo työ laukoa 1-0-osuma tyhjiin.

Hetkeä myöhemmin testattiin Hilanderin refleksejä. Mboma pyörähti vapaaksi ja antoi pystysyötön linjan taakse Hampus Lönnille. Ruotsalainen joutui sähäkän spurttinsa päätteeksi laukomaan melko pienestä kulmasta. Hilander liukui hienosti vastaan ja piti maalinsa puhtaana.

Toisessa päässä tupsukorvatkin loivat maalipaikkoja. Kymppipaitaa kantava Lauri Ala-Myllymäki kiskaisi tavaramerkikseen muodostuneen yläkierteisen ja vauhdikkaan kaukovedon alakulmaa kohden. Forsman sai kuitenkin venytettyä molemmat kätensä liukkaan pallon tielle.

Ottelun loppu oli lähinnä Ilveksen selviytymistaistelua. "Grönvitt" loi painetta maalille, mutta joutui pettymään kerta toisensa jälkeen. Lopulta pallo saatiin yli maaliviivan, tosin ainoastaan Mboman räikeän käsivirheen takia. Lentopallotyylinen smash-lyönti palkittiin keltaisella kortilla maalijuhlien sijaan.

Muutama minutti ennen täyttä aikaa maarianhaminalaiset juoksivat puolustuslinjat rikki. Robin Sid vapautti Mboman nopeaan läpiajoon, mutta kongolais-suomalainen ei onnistunut vieläkään viimeistelyssään. Hurjassa vireessä oleva Hilander otti jalkatorjunnan ja piti joukkueensa pystyssä loppuun asti.


SJK-IFK Mariehamn OmaSp Stadionilla torstaina 15.8. klo 18.30 ja Ilves-KuPS Tammelan stadionilla perjantaina 16.8. klo 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut
Lisää uutisia