AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
4-4-2

00

(0-0)

Yleisöä 2109

SJK
4-3-3
vko.31 // 9.8.2019

Ennakko: FC Honka-SJK

Ennakko: FC Honka-SJK

SJK matkustaa Espooseen ja kohtaa siellä FC Hongan lauantaina sarjataulukon kärkipään kanalta erittäin merkittävässä ottelussa.

Honka palasi kahden tappion jälkeen voittokantaan viime kierroksella, kun VPS kaatui Vaasassa luvuin 3-2. Keltamustien kaikki maalit olivat Borjas Martinin käsialaa.

- VPS-ottelu oli siinä mielessä hyvä, että nousimme tappioasemasta voittoon. Vaikka olimme puoliajalla tappiolla, niin usko oli koko ajan vahva, että käännämme vielä pelin. Varsinkin sen takia, että olimme jo ensimmäisellä jaksolla luoneet monia hyviä maalipaikkoja. Parannettavaa jäi, mutta tulokseen ja toisen jakson esitykseen voi olla tyytyväinen, keskuspuolustaja Tommi Saarinen kommentoi.

Edellisestä ottelusta SJK:lla on puolestaan vierähtänyt jo toista viikkoa, kun kohdalle osui huilivuoro. Viimeksi SJK pelasi kotona ja hävisi FC Lahdelle harmillisesti 0–2-luvuin. Sarjataulukossa SJK on kuitenkin kuuden parhaan joukossa ja piste-ero lauantaina vastaan tulevaan Honkaan, joka on kolmantena, on vain neljä pistettä. SJK:lla on myös peli vähemmän pelattuna.

- Olemme käyneet läpi edellistä ottelua tarkkaan ja asioita jotka siinä menivät vikaan. Nyt meillä on ollut sen jälkeen hyvät harjoitusviikot ja pelasimme sisäisen harjoitusottelunkin. Ainakin näissä kaikki on näyttänyt hyvältä ja edellisen ottelun virheitä on korjattu. Se, että saammeko sen näkymään myös oikeaa vastustajaa vastaan, on se tärkein asia, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Honka ja SJK kohtasivat Seinäjoen OmaSP Stadionilla toukokuussa. SJK meni ottelussa johtoon, mutta pisteet matkasivat Espooseen Mikko Sumusalon loppuminuuteilla laukoman 1-2 voittomaalin myötä. Saarinen odottaa myös lauantain ottelusta tasaista.

- Vaikea peli varmasti tulossa. Vierasottelussa nähtiin, että SJK on hyvä joukkue. Uskon, että saame ottelusta hyvän lopputuloksen ja kolme pistettä jää Espooseen, mutta täyden työn saamme varmasti sen eteen tehdä.

Hongalta varmasti sivussa ovat Jonas Levänen, sekä Duarte Tammilehto.

Varmuudella sivussa SJK:lta ovat Boris Kadio, Jarkko Hurme ja Billy Ions, joista ainakin Hurme lähenee jo hyvää vauhtia pelikuntoa. Muutamalla pelaajalla on myös pikkuvammoja, jotka ovat haitanneet harjoittelua tällä viikolla, mutta heidän kohdalla katsotaan tilannetta lähemmin vielä viimeistelyharjoituksissa ennen peliä.

- Saamme Mosan (Moshtagh Yaghoubi) takaisin, hän pystyy harjoittelemaan jo normaalisti ja uutena mukaan liittyi Zakaria Beglarishvili. Hänen kohdallaan en ole vielä tehnyt päätöstä, että pelaako hän heti vai ei. Hän kuitenkin liittyi vasta joukkueeseen ja se vie aina hetken päästä sisään. Teemme hänen ja muutaman muun kohdalla päätöksiä vielä lähempänä ottelua.

- Olemme joka tapauksessa hyvin valmistautuneet ja lähdemme hakemaan voittoa, toteaa Eremenko.


FC Honka-SJK Tapiolan Urheilupuistossa lauantaina 10.8. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, SJK:n verkkosivut