AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.31 // 8.8.2019

Viron sarjan tähtipelaaja SJK:n haaviin

Viron sarjan tähtipelaaja SJK:n haaviin

Kuva: SJK

Viron pääsarjan tähtipelaaja Zakaria Beglarishvili siirtyy SJK:n riveihin FC Florasta. 29-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja on käytettävissä jo tulevana viikonloppuna FC Honkaa vastaan pelattavassa vierasottelussa.

Alun perin georgialainen, mutta Viron kansalaisuutta hakenut Beglarishvili on edustanut Viron suurseura FC Floraa vuodesta 2009 alkaen. Hän on luova ja maaleja itsekin tekevä kymppipaikan pelaaja, joka on pelannut myös laitahyökkääjänä. Hänet on valittu useampaan kertaan Viron pääsarjan tähdistöön sekä parhaaksi pelaajaksi kaudella 2018, jolloin hän teki 36 ottelussa hillittömät 30 maalia sekä antoi 24 maaliin johtanutta syöttöä. Sillä määrällä hän oli mukana koko Euroopan sarjojen tehokkaimpien pelaajien listalla, niin maalien kuin syöttöjenkin osalta.

Viime tammikuussa hän siirtyi lainasopimuksella Unkarin pääsarjassa pelaavan Honvéd FC:n riveihin, mutta mursi kylkiluunsa vain kaksi päivää ennen kauden jatkumista. Kylki operoitiin ja hän oli sivussa useamman kuukauden. Lainasopimus päättyi toukokuussa ja hän palasi FC Floraan. Nyt hän on taas täydessä kunnossa ja siirtyy SJK-paitaan pysyvällä siirrolla.

- Olen todella onnellinen ollessani nyt täällä. Haluan päästä todistamaan kykyni kaikille ja lupaan tehdä kaikkeni tämän seuran puolesta. Haluan auttaa SJK:ta voittamaan. Annan kaikkeni jokaisessa pelissä ja harjoituksessa ja odotan jo innolla, että pääsen harjoituksiin joukkueen kanssa, kertoo Zakaria Beglarishvili SJK:n verkkosivuilla.

SJK:n harjoituksiin hän liittyy torstaina.

- Puhuin aiemmin ystäväni Gert Kamsin kanssa paljon SJK:sta, sillä hänhän pelasi täällä muutaman vuoden. Juttelin myös Mihkel Aksalun kanssa pitkään ennen siirtoa, joten tiedän paljon seurasta jo ennestään. Ja olen käynytkin täällä aiemmin, kun pelasin FC Floran kanssa SJK:ta vastaan Komia-turnauksessa. Veikkausliiga on tasainen sarja, jossa ei ole helppo voittaa ketään. Jokainen joukkue on hyvä ja jokainen voi voittaa kenet vain. Siksi jokainen peli on täällä tärkeä ja niihin kaikkiin pitää keskittyä täysillä, jos haluaa voittaa. Tiedän myös mitä minulta halutaan ja miten tämän joukkueen halutaan pelaavan, sillä olen jutellut paljon päävalmentajankin kanssa ennen siirtopäätöstä, Beglarishvili jatkaa.

- Haluan vielä sanoa kiitokset vanhalle seuralleni FC Floralle, joka on kuin perhe minulle. Olin 18-vuotias, kun liityin heidän mukaan ja nyt kymmenen vuotta myöhemmin lähden sieltä. Siellä on paljon ystäviä ja haluan kiittää heitä kaikkia. En koskaan unohda aikaani siellä. Tiedän, että SJK on vähän kuten Flora, iso perhe, joka on todella hyvä paikka pelaajille. Siksi olenkin niin iloinen, että voin siirtyä juuri tänne, kiittelee Beglarishvili.

Beglarishvili on naimisissa ja kahden lapsen isä, koko perhe muuttaa nyt hänen mukanaan Seinäjoelle.

- Tämä oli minulle suuri päivä. Samalla kun allekirjoitin sopimuksen uuden seurani kanssa, minun nuorempi poikani täytti kaksi vuotta. Hän on jo nyt kova jalkapallofani, kertoo Beglarishvili.


FC Honka-SJK Tapiolan Urheilupuistossa lauantaina 10.8. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia