AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-5-1

11

(0-0)

Yleisöä 5050

HJK
4-3-3
vko.28 // 19.7.2019

Ennakko: Ilves-HJK

Ennakko: Ilves-HJK

Tammelan stadionilla nähdään lauantaina kahden suuren kultakandidaatin kohtaaminen, kun sarjaa johtava Ilves ottaa mittaa hallitsevasta mestarista HJK:sta.

Ilves ja HJK lähtevät lauantain koitokseen erittäin tasaisista lähtökohdista. Tamperelaiset johtavat sarjaa ja Klubi väijyy yhden voiton päässä neljäntenä. Molemmat joukkueet ovat tehneet 18 maalia, mutta jälkimmäinen on päästänyt 16, eli kaksi kertaa enemmän kuin Ilves. Kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi 0-0 toukokuisessa Töölössä. On kulunut tasan kolme vuotta siitä, kun kissapeto viimeksi voitti Klubin (1-0).

Ilves pelaa Suomen cup -mestarina ja sarjajohtajana tietenkin todella fantastista kautta, mutta myös kauneusvirheitä mahtuu sekaan. Viime sunnuntaina tupsukorvat vierailivat FC Lahden tykönä ja joutuivat hakkaamaan päätään seinään. Lahtelaiset siirtyivät aikaiseen 1-0-johtoon ja vetäytyivät sitten lähes koko joukkueensa voimin oman rangaistusalueen sisään varjelemaan maalia. Lukuisista vetopaikoista huolimatta lisäosumia ei nähty ja pisteet jäivät Lahteen.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss peräänkuuluttaa pitkässä sarjassa vaadittavaa keskittymiskykyä ja puhtaalta pöydältä lähtemistä ottelu kerrallaan.

– On tärkeää muistaa, että jalkapalloon kuuluu voitot ja tappiot. Niistä saatu tunnetila ei saa ohjata toimintaamme liian montaa päivää. Voiton tullessa nautimme siitä hetkestä, mutta emme jää paukuttelemaan henkseleitä. Sama hävitessä, että harmitus pitää käsitellä ja osata jättää taakse, Wiss kertoo.

– Tappio Lahdessa oli meiltä heikompi esitys. Vastustaja pelasi hyvin sillä tyylillä, minkä he olivat valinneet. Peli käytiin nopeasti läpi ja olemme keskittyneet hyviin harjoituksiin. Talossa on jälleen kaikki hyvin. Olemme vetäneet rankkojakin treenejä, ja nyt torstai-perjantai hiotaan taktista puolta.

Ilveksen loukkaantumistilanne on hyvä, sillä ainoastaan hyökkääjä Aleksi Tarvonen on sivussa. Puolustaja Roope Huhtala on kuukauden mittaisella lainapestillä TPV:ssä.

Klubi palasi keskiviikkona Färsaarilta, jossa joukkue pelasi 2-2-tasapelin HB Tórshavnin kanssa. 5-2-yhteistulos takasi HJK:lle paikan Mestarien liigan toiselle karsintakierrokselle, jossa vastaan asettuu Belgradin Punainen Tähti eli FK Crvena Zvezda.

Päävalmentaja Toni Koskela kierrätti kokoonpanoa reilusti tiistain otteluun ja varsinkin hyökkäyspää oli muovattu uuteen uskoon. HB karkasi kamppailussa kahden maalin johtoon, mutta puoliajalla kentälle vaihdetun Riku Riskin kaksi osumaa takasivat tasapelin.

Lähtökohdat kamppailuun olivat haastavat. Taskussa oli vakuuttava kotivoitto ja viikonloppuna on edessä yksi kauden tärkeimmistä kamppailuista. Tämä näkyikin varsinkin ensimmäisellä puoliajalla.

Isossa kuvassa HJK:n trendi pelillisesti on kuitenkin ollut nouseva. Kamppailut ovat olleet pääosin ehjiä pelillisesti ja heikot hetket ovat olleet vähissä. Myös hyökkäyspelaaminen on piristynyt.

Lauantaina viheriöllä nähtäneen hieman erilainen kokoonpano kuin tiistaina, sillä esimerkiksi Faith Friday Obilor oli pelikiellon takia sivussa. Kesäkuun puolivälissä riveihin liittynyt ja pitkään joukkueen mukana harjoitellut William Parra on valmennuksen käytettävissä Ilvestä vastaan, kun Veikkausliigan siirtoikkuna aukesi 10.7. Myös keskiviikkona sopimuksen tehneen Tim Väyrysen pelilupa on varmistunut.

Vastaavasti Lassi Lappalainen siirtyy italialaisen Bolognan riveihin, kun joukkueet pääsivät sopimukseen siirrosta.

Sairastuvalla ovat vielä Harmeet Singh ja Joonas Vahtera. Myös Henri Toivomäki on tästä ottelusta sivussa pienen vamman vuoksi.


Ilves-HJK Tammelan stadionilla lauantaina 20.7. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: Ilveksen ja HJK:n verkkosivut