AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 19.7.2019

"Mahtava mahdollisuus, olemme valmiita" - Wiss odottaa HJK:n kohtaamista

"Mahtava mahdollisuus, olemme valmiita" - Wiss odottaa HJK:n kohtaamista

"Jallulla" on laaja kokemus HJK:sta. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen ja HJK:n kohtaaminen lauantaina on yksi kuluvan kauden ehdottomia ns. suuria otteluita, jonka lopputuloksella voi olla iso merkitys koko kautta ajatellen.

Lauantain vastustaja on sarjakärki Ilvekselle kenties kovin mahdollinen. Mestaruuskamppailun kannalta erittäin tärkeä tärkeä kamppailu tulee mitä todennäköisimmin olemaan loppuunmyyty.

– Kaikki tiedostavat, että HJK tulee vieraaksi ja tupa on täynnä. Tämä on mahtava mahdollisuus näyttää osaamistamme ja on upeaa, että ihmiset ovat lähteneet suurella volyymilla liikkeelle kannustamaan meitä. Teemme kaikkemme, että lauantaina nähdään kotivoitto, Ilves-luotsi Jarkko Wiss sanoo.

Klubin ovi on käynyt molempiin suuntiin aivan viime päivinäkin. Lupaavia otteita esittäneen hyökkääjä Lassi Lappalaisen ura jatkuu italialaisen Bologna FC:n kirjoilla. Tilalle hankittiin maajoukkuehyökkääjä Tim Väyrynen, joka voitti kaudella 2013 FC Hongassa Veikkausliigan maalikuninkuuden ja parhaan pelaajan palkinnon.

– HJK on valmentajavaihdoksesta huolimatta edelleen saman koulukunnan joukkue. Tuossa kokoluokassa myös pelaajaliikennettä pitääkin olla, jokaiselle pelipaikalle löytyy laatua ja sitä pystytään hankkia lisää. On tietysti hienoa, kun suomalaispelaajat pääsevät uralla eteenpäin. HJK:ta veikataan aina mestariksi, eikä se suosikin asema ole mielestäni mihinkään hävinnyt.

Wiss on pelaajaurallaankin kunnostautunut HJK:n kaadossa Tammelan viheriöllä. Vuonna 1994 hänen viime hetkien puskumaali toi TPV:lle 3-2-voiton ja ratkaisevan askeleen kohti SM-kultaa. Muitakin hetkiä Klubiin liittyen on jäänyt mieleen.

– Lapsuuden koti-ikkunani edessä on koettu hienoja hetkiä. Se voittomaali täyden yleisön edessä on toki yksi, olihan se melkoinen fiilis. Muistan myös elävästi, kun Ilveksen kanssa voitimme HJK:n 1-0 vuonna 2016. Siitä on pari valokuvaakin pukukoppirakennuksen seinillä.

– Kun iso mahtava HJK saapuu maakuntaan, niin pelaajat ja yleisö syttyvät. Se on se halutuin päänahka. Itsekin Klubissa pelanneena tiesi aina, että mihin tahansa vieraspaikkakunnalle mentiin, niin kaveri on valmis. Valmiita olemme mekin nyt, Wiss lupaa.


Ilves-HJK Tammelan stadionilla lauantaina 20.7. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia