AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 18.7.2019

Ilveksen Matias Ojala mestaruustaistosta: ”Nyt pitää nauttia, eikä paskoa housuun”

Ilveksen Matias Ojala mestaruustaistosta: ”Nyt pitää nauttia, eikä paskoa housuun”

Matias Ojala nauttii mestaruustaistelusta. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigassa nähdään tulevana lauantaina yksi kauden kuumimmista peleistä, kun sarjakärki Ilves isännöi Tammelassa HJK:ta. Tamperelaisten monitoimimies Matias Ojala korostaa, että koko joukkueen tulee pitää pää kylmänä.

Ilves kärsi viime sunnuntaina vasta koko vuoden toisen tappionsa, kun se hävisi yllättäen FC Lahden vieraana 0-1. "Mustat kuhnurit" vajosivat ottelussa yllättäen matalalle ja antoi tupsukorvien hallita palloa. Ilves päästi yhden maalin ja hakkasi lopun ottelua päätään FC Lahden puolustusmuuriin.

- Tuossa selkeästi huomasi, että meidän heikkous on murtautua matalia blokkeja vastaan. Lahti oli hyvin skoutannut meidän vahvuudet. He laittoivat linjat kiinni ja puolustivat matalalla, Ojala kertoi.

Toisin sanoen FC Lahti kaatoi Ilveksen sen omilla aseilla. Tamperelaiset ovat olleet koko vuoden ajan parhaimpia vastahyökkäysjoukkueita.

- Saa nähdä, alkavatko muutkin pelata noin meitä vastaan. Uskon, että alamme keskittyä enemmän ylhäällä murtautumiseen. Klubi-peli tulee olemaan erilainen, koska he tulevat pelaamaan hyökkäävämpää ja iloisempaa futista. Lahti tietysti teki mitä piti ja siitä kunnia heille, Ojala arvioi.

Tappiosta huolimatta Ilves johtaa edelleen sarjaa, joka on erittäin tasainen. Takana vaanivat FC Honka, KuPS ja HJK ovat kaikki vain muutaman pisteen sisällä toisistaan. Lauantain HJK-ottelussa onkin valtavat panokset oletettavasti täydellä Tammelan stadionilla.

- Siitä tulee sellainen ottelu, jota ei vaan saa hävitä, jos haluamme voittaa mestaruuden. Tasurikin olisi pieni pettymys, joten voittoa haetaan. Uskon, että löydämme lääkkeet Klubin kaatamiseen.

Ilves voitti jo Suomen Cupin aikaisemmin kesällä. Vaikka koko joukkue on täynnä kokeneita pelaajia, ovat he lähes kaikki uudessa tilanteessa urallaan.

- En ole itse aikaisemmin taistellut mestaruudesta. Näistä peleistä pitääkin nauttia, eikä paskoa housuun, Ojala korostaa.

Tamperelaiset ovat nyt tilanteessa, jossa HJK on ollut vuosikausien ajan. Kaikki saavat pienen ekstralatauksen heitä vastaan.

- Jallu (Jarkko Wiss) sanoi kopissa, että moni haluaa meidän päänahan, koska olemme sarjakärki. Nyt meidän pitää näyttää, että kestämme nämä paineet. Täytyy pitää pää kylmänä ja mennä kohti seuraavaa haastetta.


Ilves-HJK Tammelan stadionilla lauantaina 20.7. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia