AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-2-4
#58 Hetemaj #11 Oliinyk

21

(0-0)

Yleisöä 3944

FC Inter
4-2-3
#10 Valencic
vko.26 // 1.7.2019

SJK nousi tappioasemasta voittoon (SJK-FC Inter 2-1)

SJK nousi tappioasemasta voittoon (SJK-FC Inter 2-1)

SJK nousi tappioasemasta 2-1-voittoon FC Interiä vastaan maanantaina Seinäjoella.

Nelisentuhatta katsojaa todisti SJK:n voittoa FC Interistä, kun SJK palasi puolentoista kuukauden jälkeen kotiyleisönsä eteen.

Ottelun ensimmäinen puolittainen maalipaikka tuli SJK:lle 11. minuutilla. Denys Oliinykia rikottiin vasemmassa laidassa vapaapotkun arvoisesti. Sergei Eremenkon vapari tuli Jose Nadsonille, joka ei kuitenkaan saanut puskuunsa riittävästi voimaa. Muutama minuutti myöhemmin FC Interin Filip Valencic keskitti ja Timo Furuholm pääsi puskemaan etutolpalta, mutta pallo nousi yläilmoihin.

Dion Acoff tuotti muutaman kerran nopeudellaan ongelmia Interin puolustukselle ja pääsi keskittämäänkin, mutta niistä ei lopulta sen ihmeellisempää syntynyt.

Vierasjoukkue oli erittäin lähellä siirtyä johtoon puolen tunnin kohdalla. Timo Furuholm keskitti loistavaan paikkaan Filip Valencicille, joka suhaisi pallosta ohi. Pallo tuli kuitenkin vapaaseen paikkaan Mika Ojalalle, mutta Mihkel Aksalu esitti upean torjunnan. Sen jälkeen oli vielä Luciano Balbin vuoro yrittää, mutta jälleen kerran SJK-legenda Aksalu oli tiellä.

FC Interillä oli pari hyvää paikkaa vielä ensimmäisen puoliajan lopulla. Miro Tenho nousi korkeimmalle kulmapotkutilanteessa, mutta pusku meni ohi maalin. Vähän myöhemmin Timo Furuholm oli jo puolittain karussa SJK:n puolustajilta, mutta Nadson ehti hätiin ja pallo hieman poltti Furuholmin jaloissa.

SJK:n ensimmäisen puoliajan paras maalipaikka tuli vastahyökkäyksestä 41. minuutilla. Pallo pelattiin nopeilla syötöillä laitaan täyteen vauhtiin Billy Ionsille. Ions syötti vielä Sergei Eremenkolle, joka laukoi boksin kaarelta pallon hieman yli maalin. Pääosin kymppipaikalla kärjen alapuolella alkukaudesta pelannut Eremenko oli tänään ryhmityksessä vähän alempana ja hän pelasikin yhden kauden parhaista otteluistaan.

Mikko Kuningas oli 55. minuutilla keskikentän kingi ja käynnisti hieman turhan helpolla kääntymisellään Interin hyvän hyökkäyksen. Kuningas syötti vasempaan laitaan Luciano Balbille, jonka keskitys tavoitti Mika Ojalan, mutta Ojala joutui hieman kurottamaan palloon ja kuti painui yli maalin.

Interillä oli pitkä painostusjakso, mutta SJK:n puolustus tuntui aina selviävän säikähdyksellä. Lopulta Interin Filip Valencic onnistui tekemään maalin melko hiljaisella nostolla, joka yllätti Aksalun täysin. 4000-päinen OmaSp Stadion hölmistyi ja hiljeni hetkeksi täysin. Maali oli Veikkausliigan maalipörssiä johtavalle slovenialaiselle jo kauden kymmenes.

Ottelussa mentiin maalin jälkeenkin Interin komennossa, mutta 63. minuutilla Boris Kadio antoi hyvän pitkän syötön laitaan Dion Acoffille. Acoff eteni kohti maalia ja seurauksena oli kulmapotku. Sergei Eremenkon kulmapotku tuli vitosen alueen kulmalle. Mehmet Hetemaj syöksyi palloon ja puski sen todella vaikeasta asennosta maaliin. Maalintekijän maali.

FC Inter sai kulmapotkun 73. minuutilla, mutta keskitys tuli suoraan Mihkel Aksalun hyppysiin. Aksalu avasi pallon nopeasti Denys Oliinykille, joka jatkoi Billy Ionsille, ja SJK pääsi oivaan vastahyökkäykseen. Henrik Moisander pystyi kuitenkin torjumaan Ionsin yrityksen.

Trevor Elhiä rikottiin oikeassa laidassa 85. minuutilla vapaapotkun arvoisesti. Sergei Eremenkon vapaapotku tuli Inter-puolustaja Luciano Balbille, mutta pallo osui hänen käteensä. Ottelun erotuomari Dennis Antamo levitti kätensä, mutta näytti heti perään palloa pilkulle. Interin protestointi ei auttanut, vaan tuomio pysyi. Rangaistuspotkut ovat olleet SJK:n murheenkryyni etenkin talvella. Denys Oliinyk asettui pallon taakse ja laukoi sen maaliin. Maali oli Oliinykin kauden kuudes maali. SJK:n johto kesti loppuun asti ja tärkeät kolme pistettä jäivät Seinäjoelle.


Ilves-SJK sunnuntaina 7.7. klo 18.30 Tammelan stadionilla ja FC Inter-FC Lahti perjantaina 5.7. klo 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: SJK:n verkkosivut