AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-2-4

21

(0-0)

Yleisöä 3944

FC Inter
4-2-3
vko.25 // 30.6.2019

Ennakko: SJK-FC Inter

Ennakko: SJK-FC Inter

SJK pelaa pitkän tauon jälkeen jälleen kotikentällään OmaSp Stadionilla, kun se kohtaa FC Interin maanantaina 1.7.

Molemmille joukkueille ottelu on erittäin tärkeä, sillä molemmat haluavat voittoa ja paluuta takaisin kärkikamppailuun. Viikonloppuun lähdettäessä FC Inter oli neljäntenä johdettuaan sarjaa vielä ennen viime kierrosta ja SJK heistä neljän pisteen päässä kuudentena. Interillä on peli enemmän pelattuna. Joukkueet kohtasivat jo runkosarjassa aiemmin tällä kaudella, kun SJK haki Turusta täydet pisteet huhtikuussa 2-1 voitolla.

- Voitimme siellä aiemmin ja se oli mielestäni silloin täysin meidän peli. Silloin me kontrolloimme peliä ja olimme parempi joukkue. Nyt tosin sarjassa he ovat menestyneet hieman paremmin ja ovat neljä pistettä meidän edellämme, pelin enemmän pelanneena, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

- Lopulta vain kolmella pisteellä on väliä. Me haluamme voittaa tämän ottelun ja se on tärkeä ottelu voittaa, jos haluamme pysyä mukana kärkikamppailussa. Olen kuitenkin tällä hetkellä luottavainen, sillä pelaajien asenne treeneissä on ollut hyvä ja olen siihen oikein tyytyväinen.

SJK joutuu maanantain otteluun ilman pelikiellossa olevia Moshtagh Yaghoubia ja Jude Arthuria, joiden korttitili täyttyi viime ottelussa HIFK:n vieraana. Loukkaantumisen vuoksi sivussa on varmuudella ainoastaan Jarkko Hurme.

Joukkueen kapteeni Mehmet Hetemaj tekee näillä näkymin paluun kokoonpanoon ja mukana nähdään todennäköisesti myös Dani Hatakka, Joonas Sundman ja Joel Mero, jotka olivat sivussa pikkukolhujen vuoksi aiemmista peleistä.

- Pelaajia on myös tullut takaisin loukkaantumisista. Se on erityisesti hyvä, koska meillä on myös pari pelikieltoa haittana. Meillä on kuitenkin nyt taas lähes kaksi kokoonpanoa, joista voimme valita päivän kunnon mukaan parhaan mahdollisen, Eremenko sanoo pelaajatilanteesta.

Kesän alku tekee Pohjanmaan joukkueet Interille kunnolla tutuiksi. Edellisissä otteluissaan KPV:n Kokkolasta ja VPS:n Vaasasta kohdannut Inter kohtaa nimittäin maanantaina vielä kolmannenkin alueen joukkueen eli SJK:n. Veikkausliigan ottelu Seinäjoen OmaSP Stadionilla alkaa kello 18.30.

Kotijoukkue SJK:n kesäkuu sujui ailahtelevaisesti. Joukkue voitti ensin kuun alkajaisiksi kärkipään KuPS:n vieraskentällä 1-0, mutta joutui toisaalta taipumaan kuun toisessa ottelussaan HIFK:lle samoin lukemin. Seinäjokisten edellisestä ottelusta on tosin jo liki kaksi viikkoa, sillä SJK ei pelannut juhannuksen jälkeisellä kierroksella. Tasainen Veikkausliiga pitää SJK:n joka tapauksessa hyvin iskuetäisyydellä sarjataulukon kuudennella sijalla.

Myös Interille edellinen ottelu oli pienoinen pettymys, kun toiseksi viimeisellä sijalla ollut VPS ei suostunut taipumaan Turussa ja pisteet jaettiin 1-1-lukemin. Samalla Inter putosi sarjan kärkipaikalta, vaikka piste-ero kärkipäässä säilyikin liki olemattomana. Kauden kuudennen maalinsa tehnyt Timo Furuholm sen sijaan paranteli asemiaan Filip Valencicin johtamassa maalipörssissä.

Vastustaja SJK:n erikoisuutena viiden maalin tehomies Denys Oliinyk on joukkueensa ainoa enemmän kuin yhden maalin tehnyt pelaaja. Esimerkiksi IS-tähtipörssiä johtava SJK:n Moshtagh Yaghoubi on onnistunut maalinteossa vasta kertaalleen. Yaghoubi ja Jude Arthur kuitenkin puuttuvat kotijoukkueen kokoonpanosta huomenna korttitilin täyttymisten takia.

Viime kaudella SJK oli Interille varsin mieluisa vastus, koska Inter onnistui voittamaan keskinäisen ottelun sekä vieras- että kotikentällä. Kauden päätöskierroksella Seinäjoella Inter ei onnistunut voittamaan SJK:ta enää kolmatta kertaa, vaan tuloksena oli 2-2-tasapeli. Tämän kauden alku ja Interin kauden ensimmäinen kotiottelu oli kuitenkin jo jotain aivan muuta. Vielä parasta kuntoaan hakeneella Veritas Stadionin nurmella SJK hallitsi tilanteen paremmin ja voitti 2-1.

Toisin kuin Inter, SJK on pelannut alkukaudella melko vähämaalisia otteluita. Yksikään SJK:n 12 ottelusta ei ole päättynyt yli yhden maalin erolla suuntaan tai toiseen. Kenties lähimpänä kahden maalin voittoa SJK oli juuri Interiä vastaan alkukaudesta, kun Filip Valencic ampui kavennusmaalin vasta 86. minuutilla. Interin päävalmentaja Jose Riveiron mukaan tuo ottelu oli yksi Interin kehnoimmista tällä kaudella.

– Se ottelu pelattiin hyvin vaikeissa olosuhteissa, koska kenttä ei silloin ollut hyvässä kunnossa. Silloin SJK kykeni sopeutumaan siihen paremmin kuin me ja se oli yksi tärkeimmistä syistä, joiden takia he olivat silloin meitä parempia. Kausi oli silloin myös eri vaiheessa, emmekä olleet silloin parhaimmillamme, Riveiro muistelee.

Sittemmin Veritas Stadionin nurmi on jälleen saatu huippukuntoon. Huomisesta ottelusta Inter-valmentaja odottaa alkukauden kohtaamisen nähden erilaista ja antaa samalla kehunsa Seinäjoen OmaSP Stadionille.

– Pääsemme pelaamaan huomenna hienossa ympäristössä. Seinäjoen stadion on upea ja tekonurmi siellä on melko nopea. Vastustajana SJK on kova ja heillä on hienoja pelaajia. He ovat vaarallisia silloin, kun heillä on tiloja, joihin juosta tilanteenvaihdoissa sekä suorissa hyökkäyksissä. Meidän täytyy olla todella hereillä ja keskittyneitä, jotta pystymme hallitsemaan yksityiskohdat heitä paremmin, Riveiro painottaa.

Pelaajatilanne Interillä on palautunut jälleen erittäin hyväksi, sillä vain Lassi Viholainen ei ole käytettävissä SJK:ta vastaan. Lisäksi alkukaudella kymmenen ottelua Ykkösen EIF:ssä pelanneen ja niissä kaksi maalia iskeneen Matias Lahden laina Tammisaaressa päättyy tänään. Hän palaa Interin mukaan jälleen SJK-ottelun jälkeen.


SJK-FC Inter OmaSp Stadionilla maanantaina 1.7. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: SJK:n ja Interin verkkosivut