AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
4-5-1

11

(0-1)

Yleisöä 767

SJK
4-3-3
vko.20 // 25.5.2019

RoPS nousi tasoihin kotonaan (RoPS-SJK 1-1)

RoPS nousi tasoihin kotonaan (RoPS-SJK 1-1)

RoPS pelasi lauantaina tasapelin SJK:n kanssa.

RoPS nousi toisella jaksolla tasapeliin kotiottelussaan SJK:ta vastaan. Pisteet tasattiin 1-1-lukemin.

Molemmilla joukkueilla oli ottelussa omat hallintajaksonsa. RoPS hallitsi ottelun alkua ja pääsi muutamiin vaarallisiin keskityspaikkoihin. Juho Hyvärinen pääsi kertaalleen laukomaan hyvästä paikasta boksissa, mutta Trevor Elhi blokkasi kudin. 28. minuutilla Denys Oliinykin keskitys tavoitti maalin edestä Jesse Sarajärven, mutta hänen jatkonsa epäonnistui ja pallo meni ohi maalin.

SJK:lla oli hyviä vapaapotkuja, ja ne tulivat koko ajan hieman lähempää ja lähempää. 37. minuutilla Sergei Eremenko laukoi vapaapotkun erittäin kaukaa, ja Antonio Reguerolla oli pieniä ongelmia vedon kanssa, mutta hän pystyi kuitenkin selvittämään tilanteen.

RoPS:n ensimmäisen puoliajan selvästi paras paikka siunaantui kovasti uurastaneelle Niklas Jokelaiselle, kun Agnaldo tarjoili nuorukaiselle melkein tyhjän maalin paikan, mutta Jokelaisen laukaus meni ylärimaa hipoen yli maalin.

Moshtagh Yaghoubi harhautteli itsensä hyvään paikkaan ensimmäisen puoliajan lopulla. "Mosa" sai vielä syötettyä Sergei Eremenkolle, ja oikeastaan sekä Mosaa että Eremenkoa rikottiin tilanteessa. Vapaapotku tuli Yaghoubin rikkomisesta vajaassa 20 metrissä. Oliinyk asettui pallon taakse ja latasi erittäin kauniin maalin. Maali oli Oliinykille jo kauden neljäs.

RoPS oli lähellä tasoitusta heti toisen puoliajan alussa. SJK ei saanut purettua palloa, ja Jokelainen pääsi laukomaan, mutta pallo kolahti tolppaan.

RoPS:lla oli kaksi samantyylistä paikkaa tunnin paikkeilla. Molemmilla kerroilla keskitys tuli vasemmalta boksiin liian vapaaseen paikkaan. Ensimmäisellä kerralla Youness Rahimi laukoi sivuverkkoon. Toinen tilanne tuli Eetu Muinoselle, joka onnistui tasoittamaan ottelun.

SJK:n Batista ryöväsi pallon Kalle Katzilta ja pääsi etenemään boksin rajalle asti. Laukaus ei kuitenkaan onnistunut riittävän hyvin, vaan se tuli liiaksi päin Antonio Regueroa. SJK joutui pelaamaan ottelun loppuminuutit yhden miehen alivoimalla, kun Dani Hatakka joutui jättämään kentän, kun kaikki vaihdot oli jo käytetty.


RoPS-HJK Rovaniemen Keskuskentällä perjantaina 31.5. klo 18.30 ja KuPS-SJK Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 2.6. klo 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.