AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
4-5-1
#14 Muinonen

11

(0-1)

Yleisöä 767

SJK
4-3-3
#11 Oliinyk
vko.20 // 24.5.2019

Ennakko: RoPS-SJK

Ennakko: RoPS-SJK

SJK matkustaa lauantaiksi Rovaniemelle kohtaamaan RoPS:n, joka pelaa ensimmäisen ottelunsa uuden päävalmentajan alaisuudessa.

SJK lähtee hakemaan pelistä paluuta voittojen tielle, sillä edellisistä kolmesta ottelusta on tilillä vain tasapelejä ja yksi kirvelevä tappio. Kaikkia kolmea ottelua yhdistää loppuhetkien maali omaan päätyyn. SJK ehti johtaa kaikkia kolmea ottelua. Ennen tätä SJK voitti 30.4. pelatussa kotiottelussa KPV:n.

RoPS joutui yllättäen uuden valmentajan johtamaksi keskiviikkona. HJK vapautti päävalmentaja Mika Lehkosuon tehtävästään ja korvaajaksi tuli RoPS:n Toni Koskela. RoPS nosti päävalmentajakseen Pasi Tuutin, joka toimi aiemmin Toni Koskelan apuvalmentajana ja seuran valmennuspäällikkönä. RoPS pelasi vielä maanantaina Toni Koskelan alaisuudessa Vaasassa, kun se voitti VPS:n 1-0.

- Kaikki mitä Rovaniemellä on tapahtunut, on täysin heidän oma asiansa, eikä meidän tarvitse käyttää aikaa hetkeäkään niiden miettimiseen. Me keskitymme vain omaan juttuumme, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

- Minä keskityn tuttuun tapaan omaan joukkueeseen, analysoimme omat pelimme ja analysoimme vastustajaa normaalilla tavalla. Valmistan omaa joukkuetta otteluun. Olemme keskittyneet asioihin, joissa meidän pitää parantaa. Kolme pistettä on meidän tavoitteemme lauantaina.

- Meillä on ollut hyvä harjoitusviikko. Muutaman pelaajan kohdalla on vielä kysymysmerkkejä, että ovatko aivan täydessä kunnossa lauantaina. Emme halua ottaa mitään riskejä. Siksi meillä on iso pelaajarinki ja se on käytettävissämme. Kaikki pelaajat ovat hyvässä fyysisessä ja mentaalisessa kunnossa juuri nyt. Kaikki ovat pelanneet, eikä meillä ole mitään huolta siinäkään tapauksessa, jos joku pelaaja ei pystyisi lauantaina pelaamaan. Meillä on hyviä pelaajia kaikille paikoille, Eremenko vakuuttaa.

SJK pääsee reissuun hyvässä tilanteessa, sillä vain Jarkko Hurme on varmuudella sivussa. Hurme loukkasi itseään aiemmin HJK:ta vastaan pelatussa vierasottelussa ja on sivussa pari viikkoa. Muutaman pelaajan kohdalla katsotaan vielä perjantaina pelikuntoa, mutta todennäköisesti hekin ovat tarvittaessa käytössä. Pelikieltoja SJK:lla ei ole.

Valmentajan vaihdos aiheutti RoPS:ssa enemmän kuhinaa seuran ulkopuolella kuin seuran tai joukkueen sisällä. Jokaisella päävalmentajalla on oma johtamistyylinsä, mutta jalkapallosta RoPS:n koko valmennusjohto - johon kuuluvat myös Mikko Lignell sekä Vesa Tauriainen - ajattelevat samalla tavalla.

Keskiviikon sisäisen tiedotustilaisuuden jälkeen arki jatkui Rovaniemellä heti torstaina täysin normaalina.

- Joukkue otti alkuviikon tapahtumat vastaan paremmin kuin osasin odottaa, päävalmentaja Pasi Tuutti sanoo.

- Oli pieni pelko, että näin iso muutos voisi aiheuttaa alakuloa, mutta päin vastoin. Harjoituksissa on ollut todella hyvä meininki. Pelaajat reagoivat tilanteeseen ammattimaisesti.

RoPS:n lauantainen vieras SJK on mielenkiintoinen avausvastustaja RoPS:n tuoreelle päävalmentajalle. Tuutin tapaan kesken kautta vetovastuuseen palkattu Alexei Eremenko on nostamassa seinäjokisia parin vuoden tauon jälkeen takaisin mitalitaisteluun.

RoPS ja SJK ovat kohdanneet tälle kaudelle jo kertaalleen. Helmikuisessa Suomen Cupin ottelussa RoPS oli vahvempi maalein 3-2, mutta nyt ovat vastakkain liki täysin erilaiset joukkueet.

SJK:lla on laadukas materiaali, ja erityisesti heidän keskikentältään löytyy vahvoja persoonia. Esimerkiksi Moshtagh Yaghoubin ja Mehmet Hetemajn otteita seuraa koko Veikkausliiga. Taistelua peliajasta käyvät myös omistajan poika Jesse Sarajärvi sekä päävalmentajan kuopus Sergei Eremenko.

- SJK on erilainen joukkue kuin viime vuonna. Se on paremmin rakennettu, Tuutti arvioi.

- Nykyiset pelaajatyypit istuvat nyt paremmin pelipakoilleen sekä Eremenkon tapaan pelata jalkapalloa. SJK:n peli rakentuu todella pitkälti heidän pelaajatyyppiensä kautta. Esimerkiksi laidoilla Denys Oliinyk sekä Serge Atakayi tuovat juoksuvoimaa.

Rovaniemellä SJK:n tämän kauden suoritukset on perattu tarkkaan. SJK:n heikkouksia Tuutti ei halua ennen ottelua paljastaa.

- Jotain on löytynyt, mutta jätetään ne vielä julkisesti erittelemättä, uusi päävalmentaja naurahtaa.

RoPS:n kokoonpanosta puuttuvat vielä Aleksandr Kokko sekä Tarik Kada. Sergio Llamas sen sijaan pukee pitkästä aikaa pelipaidan taas ylleen.


RoPS-SJK Rovaniemen Keskuskentällä lauantaina 25.5. klo 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.