AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
4-4-2

11

(1-0)

Yleisöä 1627

FC Inter
3-4-3
vko.20 // 24.5.2019

Ennakko: HIFK-FC Inter

Ennakko: HIFK-FC Inter

HIFK palaa lauantaina kotikentälleen, kun se kohtaa kauden yhdeksännessä Veikkausliigaottelussaan turkulaisen FC Interin. Kamppailu alkaa Telia 5G Areenalla klo 17.

HIFK:lle kyseessä on jo kolmas kotiottelu toukokuun aikana ja toinen ottelu tällä viikolla. HIFK pelasi maanantaina Kokkolan keskuskentällä luonnonnurmella KPV:n vieraana ja tuloksena oli 1-1 -tasapeli. Hassan Sesay vei Tähtirinnat johtoon ensimmäisen puoliajan loppupuolella ja HIFK oli ottelussa pitkään maalin johtoasemassa.

Kokkolalaiset onnistuivat kuitenkin tasoittamaan ottelun toisella puoliajalla. Näin ollen HIFK:n havittelema kauden ensimmäinen vierasvoitto jäi ottamatta. Joukkue on nyt pelannut kolme edellistä Veikkausliigaotteluaan tasan, ja jokaisella kerralla lopputulos on ollut täsmälleen sama, eli 1-1.

HIFK lähtee lauantaina hakemaan kauden toista voittoaan FC Interin kustannuksella. Lauantain vastustaja on tällä hetkellä sarjan kovimmasta päästä, sillä turkulaiset miehittävät sarjan kärkipaikkaa. Joukkue on yhdeksässä ottelussa kerännyt 16 sarjapistettä. Tahti on ollut selvästi nousujohteinen, sillä joukkue seilaa neljän ottelun voittoputkessa.

FC Interiltä löytyy runsaasti tulivoimaa Filip Valencicin ja Timo Furuholmin muodossa, ja lisäksi myös Mika Ojala on ollut oivassa vireessä viimeistellen kolme maalia tämän kauden aikana. HIFK on siis kovan paikan edessä.

– Jälleen kerran on takuuvarmasti tulossa kova ja tiukka ottelu. Kotikentällä olemme olleet vahvoja, ja meidän kuuluukin lähteä täällä hakemaan voittoa vastustajasta riippumatta. Inter on erittäin hyvin pelaava ja korkeatasoinen joukkue, joten meidän on oltava parhaimmillamme. Jos onnistumme tässä, on kaikki mahdollista, päävalmentaja Tor Thodesen kommentoi.

Veikkausliigassa FC Inter ja HIFK ovat kohdanneet kaikkiaan vasta yhdeksän kertaa. Viidestä keskinäisestä kotiottelustaan FC Inter on voittanut neljä ja kerran joukkueet ovat pelanneet tasan. Sen sijaan neljän Helsingissä pelatun ottelun osalta pisteet ovat jakautuneet tasaisemmin. HIFK voitti ensimmäisen liigakautensa molemmat kotiottelut kaudella 2015, kun taas Inter oli voitokas Töölössä sekä kaudella 2016 että 2017.

Ykkösestä takaisin pääsarjatasolla täksi kaudeksi noussut HIFK ei vakuuttanut sarjaennakkojen kirjoittajia. Joukkue pelasi Suomen Cupin lohkovaiheen pisteittä ja muun muassa Urheilulehden kausiennakkolehti arvioi HIFK:n sarjan viimeiseksi. Norjalaisen Tor Thodesenin valmentama joukkue on kuitenkin aloittanut Veikkausliigan näitä odotuksia paremmin ja alkukaudesta HIFK on esimerkiksi kaatanut kotikentällään FC Hongan.

Inter kaatoi HIFK:n cupin lohkovaiheessa, mutta tuon jälkeen vastustaja on vahvistunut muun muassa maalivahti Arnold Origilla sekä hyökkäyspään Jakob Dunsbylla ja Tiquinholla. Interin päävalmentaja José Riveiro tietääkin, etteivät pisteet lähde huomenna helpolla Turkuun.

– Tällä hetkellä HIFK ei ole sarjassa korkealla, mutta sarja on vasta alkupuolellaan ja heillä on kyky saada pisteitä vaikeistakin otteluista. Kukaan ei saa heiltä pisteitä helpolla. Minulle he ovat yksi positiivisista yllätyksistä ja joukkueena he ovat kasvaneet paljon viimeisten kuukausien aikana. Erityisesti kotijoukkueena he ovat varmasti yksi sarjan kovimmista, Riveiro kuvailee.

FC Interin tuloksellisesti vaihteleva alkukausi on kääntynyt oikeaan voittoputkeen, sillä KuPS-ottelu toi siis jo neljännen peräkkäisen voiton. Liigassa pelattujen 22 kokonaisen kauden aikana Inter on pystynyt aiemmin vain seitsemän kertaa vähintään neljän ottelun voittoputkeen. Viime kesää aiempi edellinen vastaava voittoputki oli kauden 2012 alussa. Saman kauden aikana Inter on pystynyt parhaimmillaan viiteen peräkkäiseen voittoon vain kaudella 2011 ja peräkkäisten liigaotteluiden voittoputki Interillä on kausien 2007 ja 2008 taitteesta. Tuolloin joukkue päätti kauden kolmeen peräkkäiseen voittoon ja aloitti seuraavan neljällä voitolla.

Kaikissa neljässä peräkkäisessä voitto-ottelussaan Inter on tehnyt maalin joko kulmapotkusta tai suoraan sen jälkitilanteesta. Topparikolmikko Juuso Hämäläinen-Daan Klinkenberg-Miro Tenho on onnistunut Mika Ojalan keskityksistä, minkä lisäksi Timo Furuholm on iskenyt kertaalleen kulmapotkun jälkitilanteesta. Riveiro pitääkin erikoistilanneonnistumisia tärkeänä tekijänä joukkueen voittoputkessa.

– Erikoistilanteet ovat aina tärkeitä. Monet ottelut eri liigoissa aukenevat erikoistilanneonnistumisen ansiosta. Tietysti, mitä enemmän hyökkäämällä päästään vastustajan maalin lähelle, sitä enemmän tulee yleensä myös kulma- ja vapaapotkuja ja se parantaa mahdollisuuksia maalintekoon. Monesti siis ikään kuin ilmaisemme erikoistilanteilla sitä, mitä olemme tekemässä ennen sitä erikoistilannetta. Erikoistilanteet ovat yksi asia, joiden harjoittelemiseen käytämme paljon aikaa viikoittain ja yritämme valmistella jokaista vastustajaa ajatellen jotain erilaista. Joskus onnistumisia tulee suoraan ja toisinaan kakkospallojen kautta tulee uusi tilanne. Mitä tasaisempi ottelu on, sitä tärkeämpiä erikoistilanteet ovat.

Edellisessä ottelussa korttitilin täyttymisestä johtuneita pelikieltojaan sovittaneet Furuholm ja Niko Markkula ovat jälleen valmennuksen käytettävissä. Kun Albion Ademia lukuun ottamatta myös kaikki muut joukkueen pelaajat ovat jälleen nimettävissä kokoonpanoon, on Riveiron tehtävä hyvin vaikeita valintoja ennen ottelua.

– Oikeiden pelaajien valitsemisesta Helsinkiin tulee meille valmentajille hyvin vaikeaa. Täytyy myöntää, että tällä viikolla jokainen pelaaja on tehnyt harjoituksissa hullun lailla töitä ja todella antanut kaikkensa. Haluaisimme joka viikolle tällaisen tunteen, että kokoonpanon valitseminen on näin vaikeaa. Ei ole ollenkaan sanottua kuka on avauskokoonpanossa, mutta vielä vaikeampaa on valita 18 mukaan lähtevän lista. Se on fantastinen merkki meille, Riveiro sanoo.


HIFK - FC Inter lauantaina 25.5. klo 17.00 Telia 5G Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, FC Interin verkkosivut