AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.20 // 25.5.2019

​Jatkuuko Interin vire hyvin toiminutta puolustusta vastaan?

​Jatkuuko Interin vire hyvin toiminutta puolustusta vastaan?

Jose Riveiron valmentama FC Inter on neljän pelin voittoputkessa. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK saa FC Interin vieraaksi Helsinkiin lauantaina.

Inter ei ole vielä jäänyt yhdessäkään Veikkausliigakauden ottelussaan maaleitta, mutta toisaalta HIFK ei ole päästänyt yhdessäkään ottelussa enempää kuin yhden maalin. Lauantain ottelussa vastakkain ovatkin sarjan tehokkain hyökkäys ja Ilveksen jälkeen liigan toiseksi paras puolustus.

Inter on tehnyt Timo Furuholmin, Mika Ojalan ja Filip Valencicin johdolla alkukaudella jo 17 maalia. Sen sijaan vielä viime kaudella Interissä pelannut Tero Mäntylä on ollut tukkimassa HIFK:n omaa päätä ja joukkue on päästänyt vain seitsemän maalia alkukauden otteluissaan. Myös Riveiro on huomioinut HIFK:n puolustuksen pitävyyden.

– Heidän puolustustyyliään ei ole helppoa käsitellä. He käyttävät paljon energiaa puolustamiseen ja ovat todella aggressiivisia prässissään. Se luo paljon ongelmia vastustajajoukkueille pelin kontrolloimisessa, kuten esimerkiksi heidän KuPS- ja HJK-tasapeleissään olemme viime aikoina nähneet. Kun näilläkin huippujoukkueilla on ollut vaikeuksia pelin kontrolloinnissa hyökkäysvaiheessa, uskomme kohtaavamme jotain samanlaista lauantaina. Superaggressiivinen joukkue, joka ei jää odottelemaan meitä maalin lähellä vaan prässäävät kovaa, Interin päävalmentaja Jose Riveiro kertoi.


HIFK - FC Inter lauantaina 25.5. klo 17.00 Telia 5G Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia