AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-4-2

30

(2-0)

Yleisöä 3454

HJK
3-4-3
vko.20 // 20.5.2019

FC Lahti kaatoi hallitsevan mestarin (FC Lahti-HJK 3-0)

FC Lahti kaatoi hallitsevan mestarin (FC Lahti-HJK 3-0)

FC Lahti muutti onnistuneesti Kisapuistosta Lahden stadionille. Lahti nimittäin iski HJK:n kumoon lähes 3 500 silmäparin edessä peräti 3-0-lukemin. Lahtelaisten maalit merkittiin kahdesti osuneelle Erik Törnrosille ja Gael Etockille.

Lahti pääsi hyvin peliin mukaan heti alussa. Siitä huolimatta HJK rakensi ottelun ensimmäisen maalipaikan. Lassi Lappalainen pääsi laidalta tuikkaamaan pallon lahtelaismaalin editse ja Kevin Kouassivi-Benissan oli ylettyä palloon takatolpalla. Kamppailun 12. minuutilla Lahti rokotti HJK:ta sen pallonmenetyksestä. Eemeli Virta syötti ja ruotsalaiskärki Erik Törnros ampui alakulmaan: 1-0.

Peli jatkui HJK:n nimellisessä hallinnassa. Vierasjoukkueen siirtely ei tuottanut paikkoja. Sen sijaan Lahti teki paikastaan. Josu vapautti kärjessä kirmanneen Gael Etockin yksin läpi 25. minuutilla ja tästäkin paikasta viimeistely oli rautainen. Etock sijoitti pallon tyylikkäästi takakulmaan.

HJK sai takaiskun jälkeen kaksi puolittaista paikkaa, mutta Lahden puolustus selvisi molemmista lähentelyistä. Ottelun 35. minuutilla HJK kävi jo lähellä kavennusta, kun Lappalainen sijoitti takakulmasta hieman ohi. Lahti pääsi kuin pääsikin tauolle kahden maali johdossa. Siitä piti huolen maalivahti Patrick Rakovsky, joka pysäytti useamman laukauksen puoliajan lopussa.

FC Lahti meni jo kolmen maalin johtoon pelin 50. minuutilla. Jasin Assehnoun tarjoili tarkan syötön ja Törnros pamautti pallon päällä takakulmaan. Ottelu eteni täydellisesti lahtelaisten komennossa, sillä vain hetkeä aiemmin Etock tuhri avopaikan.

Lahden maali oli kuin noiduttu ja se pysyi koskemattomana uhrautuvan puolustuksen ansiosta. HJK myllytti palloa jopa lahtelaisten maaliviivan tuntumassa, mutta peliväline ei mennyt millään sisään. Lahti keskittyi vastahyökkäyksiin HJK:n ottaessa riskejä. Kummankin joukkueen pelaajat alkoivat väsyä ottelun lopussa, eikä maaleja enää syntynyt.


FC Honka-FC Lahti Tapiolan urheilupuistossa maanantaina 27.5. klo 18.30 ja HJK-KPV Telia 5G Areenalla sunnuntaina 26.5. klo 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.