AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-4-2

30

(2-0)

Yleisöä 3454

HJK
3-4-3
vko.19 // 19.5.2019

Ennakko: FC Lahti-HJK

Ennakko: FC Lahti-HJK

Veikkausliiga palaa reilun vuoden jälkeen Lahden stadionille, kun FC Lahti isännöi Helsingin Jalkapalloklubia maanantaina.

Edellisessä kotiottelussa Kisapuistossa Lahti nousi tappioasemasta tasoihin SJK:a vastaan Teemu Penninkankaan maalilla erikoistilanteesta. Edellisellä kierroksella Lahti vieraili Kokkolassa Pallo-Veikkojen vieraana. Sarjanousija KPV oli vaarallinen ja Patrick Rakovsky joutui usein torjuntatöihin. Lahden hyökkäyspeli oli vaisua. Erik Törnros ja Tomi Kult tulivat pirteästi sisään ja Törnros hankki KPV:n puolustukselle ulosajon.

Lahtea on vaivannut hyökkäyspäässä tehottomuus, mutta puolustus on kauden edetessä tiivistynyt. KPV-ottelussa Lahden penkille oli nostettu pitkästä jalkavammastaan toipunut meksikolaistaituri Jerónimo Amione. Klubia vastaan Lahti pääseekin ehjällä miehistöllä liikenteeseen. Varmoja poissaolijoita ei ole. FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä odottaakin ottelua vesi kielellä.

- Olemme päässeet harjoittelemaan ehjän viikon ja olemme päässeet ottamaan tuntumaa myös erinomaiseen nurmeen. Nurmi on tietysti raskaampi jaloille, mutta on tärkeää, että pääsimme ottamaan siihen tuntumaa ja löytämään kotikentän metkut.

- Klubia vastaan meidän täytyy pelata parasta peliämme. Meidän tulee olla rohkeita ja hallita ottelua. Lisäksi meidän on luotava maalipaikkoja ja tehtävä niistä maalit. Kokkolassa oma päämme pysyi puhtaana, joten siitä on hyvä lähteä myös Klubia vastaan. Klubi on kova ja taitava joukkue, Ristilä ennakoi.

HJK:lla on takana jo yhdeksän liigaottelua – tasan kolmannes sesongin otteluista. Tuloksellisesti viime aikoina on ollut tahmeaa: seitsemästä edellisestä ottelusta kuusi on päättynyt pistejakoihin. Yhteensä pisteitä on kertynyt 12 ja tilanne sarjataulukossa elää paljon, sillä kärkipää on todella tasainen.

Vaikka edelliset pelit ovat päättyneet tasapeleihin, niin varsinkin VPS- ja SJK-otteluissa oli Klubin kannalta paljon positiivista. Varsinkin hyökkäyspään tekeminen oli joihinkin aikaisempiin peleihin verrattuna paljon pirteämpää.

Viimeisimmässä ottelussaan HJK tasasi pisteet SJK:n kanssa lukemin 2-2. Klubi siirtyi johtoon avauspuolikkaalla, kun SJK:n oma pelaaja ohjasi Marco Buenon puskun maaliin, mutta SJK nousi toisella puoliajalla rinnalle ja ohi. Lassi Lappalaisen viime hetkien tasoitusmaali toi kuitenkin Klubille pisteen.

SJK-ottelu oli helsinkiläisille haastava, koska loukkaantuneiden lisäksi Faith Friday Obilor, Elderson, Kaan Kairinen sekä Sebastian Dahlström olivat sivussa pelikieltojen takia. Kairinen ja Dahlström ovat jälleen valmennuksen käytettävissä FC Lahtea vastaan.

Klubi on päässyt valmistautumaan maanantain otteluun rauhassa. Nyt otteluiden välillä on peräti yhdeksän päivän tauko. Tämä on pisin tauko peleistä sitten maaliskuun puolivälin. HJK onkin päässyt harjoittelemaan poikkeuksellisen huolellisesti.

FC Lahti oli Klubille haastava vastustaja viime kaudella, sillä Kuhnurit kuittasi voiton kahdesti, kun HJK nappasi täyden pistepotin kertaalleen. 15 viime Veikkausliigan kohtaamisesta HJK on voittanut viisi ja tasapeliin on päädytty kuudesti. Veikkausliigan historian aikana joukkueet ovat mitelleet paremmuudestaan 48 kertaa. HJK on voittanut näistä 23 ja pistejakoon on päädytty 14 kertaa.

Lahdessa Klubi on ollut usein kovassa iskussa. 23 vieraskohtaamisesta HJK on voittanut 13, kun taas täysi pistepotti on jäänyt Lahteen vain viidesti.


FC Lahti-HJK Lahden Stadionilla maanantaina 20.5. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Lahden ja HJK:n verkkosivut