AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
4-5-1

01

(0-1)

Yleisöä 1363

Ilves
4-5-1
vko.18 // 12.5.2019

Ilves voitolla sarjakärkeen (RoPS-Ilves 0-1)

Ilves voitolla sarjakärkeen (RoPS-Ilves 0-1)

Ilves siirtyi Veikkausliigan piikkipaikalle kaatamalla RoPS:n Rovaniemellä maalein 1-0.

Ilves teki äitienpäivänä pitkän reissun Napapiirille. Kovana kotijoukkueena tunnettu RoPS piti pelin tasaisena, mutta lopulta kolme pistettä tarttuivat mukaan Tampereelle.

RoPS on perinteisesti ollut tyly isäntä Ilvekselle. Ennen tätä iltaa keltavihreät olivat viimeksi selvinneet Rovaniemen reissusta ilman tappiota elokuussa 2015, jolloin maaliton liigakamppailu päättyi pistejakoon.

Loukkaantumisten kanssa painiva Ilves-miehistö kierrätti kokoonpanoaan. Päävalmentaja Jarkko Wiss antoi vastuuta keskikentän keskustassa Jairille, Yusifille ja Tuure Siiralle, joilla oli tärkeä rooli puolustuksen lisäksi hyökkäysten käynnistämisessä.

Pelin alku velloi pitkälti keskialueella. Osittain kyse oli tarkasta miesvartioinnista, mutta pallokontrollissakin oli sateisella kentällä parannettavaa. Useita peräkkäisiä onnistuneita syöttöjä sisältäneet hyökkäykset olivat harvassa, eivätkä ne juurikaan edenneet maalintekosektorille asti.

Puolen tunnin pelin jälkeen keltapaidat löysivät tilaa keskikaistalta. Yusif pyörähti vapaaksi omalla kenttäpuoliskolla ja antoi millintarkan pistosyötön kärjessä viillettäneelle Tiemoko Fofanalle. 19-vuotias norsunluurannikkolainen hassutti nopealla sivuttaisliikkeellä maalivahdin ulos tilanteesta ja upotti kauden avausosumansa.

Vierasjoukkue passivoitui. Jakson lopussa kotijoukkue kiikutti palloa hyökkäyskolmannekselle, mutta Ilves-kapteeni Mika Hilander oli silti melko toimeton maalillaan. Ilves-kasvateista koostunut topparikaksikko Tatu Miettunen – Diogo Tomás osoitti, että pääpallot voitetaan hyvällä prosentilla.

Joukkueet palasivat pukukopista latautuneina. Peli aaltoili päästä päähän ja RoPS oli lähellä tasoitusta, kun Lucas Lingman ja Youness Rahimi pääsivät yrittämään onneaan lähietäisyydeltä, mutta kissapeto selvitti vaisut yritykset lopulta helposti.

Tunnin pelin kohdalla näytti jo varmalta, että vierailijat tuplaavat johtonsa. Jair syötti kulmapotkun jatkotilanteesta Yusifin vetopaikkaan. Pallo kolahti RoPS-vahti Antonio Regueron käsien kautta pystypuuhun ja jäi elämään rangaistusalueelle. Yusif pyssytti lähes identtisen kudin etukulmaa kohden, mutta jälleen Reguero sai näppinsä väliin.

Sinipaidat saivat ajoittain luotua pitkillä palloilla näennäistä painetta Hilanderin maalille. Kurinalainen tamperelaisjoukko ei kuitenkaan ollut hätää kärsimässä. Ilves selvitti Rovaniemen koleasta illasta maukkaan vierasvoiton, jota ei olla viime vuosina, tai edes vuosikymmeninä, totuttu näkemään.

Wissin miehistö ehti pudota sarjakärjestä vain yhden päivän ajaksi, kun ottelun enemmän pelannut SJK nousi lauantaina pisteen erolla ohi. RoPS-voiton myötä tamperelaiset kuitenkin nousivat jälleen piikkipaikalle, kun kolmasosa Veikkausliigan alkusarjasta on nyt pelattuna.


VPS-RoPS maanantaina 20.5. klo 18.30 Elisa Stadionilla ja Ilves-IFK Mariehamn maanantaina 20.5. klo 18.30 Tammelan stadionilla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.