AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 13.5.2019

Viime kauden hopeajoukkueella tuskaista: "Tällä hetkellä ei pompikaan meille"

Viime kauden hopeajoukkueella tuskaista: "Tällä hetkellä ei pompikaan meille"

Kuva: Juha Tamminen

Ilves anasti täyden pistepotin Rovaniemeltä sunnuntaina maalein 1-0.

RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela ei luonnollisesti ollut tyytyväinen pisteittä jäämiseen, mutta esityksestä löytyi positiivisiakin pilkahduksia.

- Olisi tästä voinut jotain saada mukaankin, Koskela harmitteli pelin päätyttyä.

Ottelun alku ei tyydyttänyt RoPS-luotsia, mutta sen jälkeen pelaaminen parantui. Ilvestä vastaan on tehty tämän kauden Veikkausliigassa vain yksi maali ja tuota tilastoa Koskela olisi mielellään muokannut.

- Kuten muutkin joukkueet ovat huomanneet, ei Ilvestä vastaan ole hirveän helppo luoda maalipaikkoja. Saimme kuitenkin ne 2-3 mahdollisuutta, mutta tällä hetkellä ei oikein pompikaan meille.

- Hermostuneen alun jälkeen pääsimme hyvin mukaan ja saimme pelin tietyllä tavalla haltuun. Ilves oli vaarallinen tilanteenvaihdoissa sekä erikoistilanteissa, mutta myös meillä oli muutama hyvä paikka luoda maali. Olimme myös usein sellaisilla sektoreilla, joista olisi jälleen kerran pitänyt pystyä tekemään enemmän.

Ennen Ilves-ottelua RoPS kärsi ikävän 0-3-tappion Interille. Jos tämän illan ottelua vertaa tuohon peliin, osoittaa käyrä ylöspäin. Tällä kertaa kamppailu ratkesi pieniin asioihin, jotka olisivat jonain toisena päivänä voineet kääntyä toisinkin päin.

- Tiistain Inter-ottelussa mikään ei onnistunut ja se oli kova kolaus mentaalipuolella. Petrasimme kuitenkin esitystämme siitä ja se on hyvä merkki, Koskela sanoi.

Ilveksen voittomaali nähtiin reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Jarkko Wissin ryhmän vahvuuksiin kuuluvat vastahyökkäykset olivat jälleen vaarallisia ja yksi onnistuminen niistä riitti kallistamaan vaa'an tamperelaisille. Koskela näki tilanteessa monta kohtaa, jotka tulee jatkossa tehdä paremmin.

- Kuten aina maalissa, tässäkin oli monta asiaa, jotka olisimme voineet tehdä fiksummin. Se alkoi tyhmästä pallonmenetyksestä. Olimme kaksi vastaan neljä -tilanteessa, joten siitä ei missään nimessä olisi kannattanut yrittää edetä. Pallo olisi pitänyt tuoda muualle, mutta menetimme sen.

- Tilanteenvaihto oli huonosti puolustettu. Tilanne oli kolme vastaan kaksi, mutta hävisimme ensimmäisen yksi vastaan yksi -kamppailun liian selvästi. Tämän jälkeen jäljellä olleiden pelaajiemme olisi pitänyt pudottaa suoraan kohti omaa maalia, ja ottaa pois tila selän takaa, mutta avasimme isommaksi keskellä olevan tärkeimmän puolustettavan välin ja siitä Fofana karkasi.

RoPS taisteli sinnikkäästi, mutta palkinto jäi siis tällä kertaa saamatta. Koskelalta puuttui jälleen käytöstään useita pelaajia ja nämä poissaolot on syytä huomioida alkukautta arvioidessa. Joukkuetta kasatessa isoa roolia kaavailtiin muun muassa Tarik Kadalle, Aleksandr Kokolle, Sergio Llamasille ja Ranskaan jo palanneelle Timo Stavitskille, mutta kukaan heistä ei valitettavasti ollut kokoonpanossa tänäänkään. Näiden loukkaantumisten lisäksi tulee myös muistuttaa Antonio Regueron ja Eetu Muinosen tilanteesta, sillä kummatkin ovat vasta kuntoutuneet lähes koko talven ja alkukauden kestäneistä loukkaantumisista.


VPS-RoPS maanantaina 20.5. klo 18.30 Elisa Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia