AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
4-5-1

01

(0-1)

Yleisöä 1363

Ilves
4-5-1
vko.18 // 11.5.2019

Ennakko: RoPS-Ilves

Ennakko: RoPS-Ilves

RoPS isännöi äitienpäivänä ainoana joukkueensa kuluvalla kaudella vielä tappioitta seilaavaa Ilvestä.

Viime kaudella hopeaa voittaneet rovaniemeläiset eivät ole vielä yltäneet yhtä häikäiseviin otteisiin, vaikka potentiaali mitalikamppailuun on edelleen olemassa. Sarjasijoitus on seitsemän ottelun jälkeen yhdeksäs. Helsinkiläislähtöisen Toni Koskelan johdolla Napapiirillä haetaan etenkin puolustukseen tiiviyttä, sillä omissa on soinut jo 10 kertaa.

Kuudessa pelatussa ottelussa ainoastaan FC Honka on onnistunut puolestaan toimittamaan pallon Ilves-vahti Mikko Hilanderin selän taakse. RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela luottaa, että pallon mentäviä reikiä Ilves-puolustuksesta löytyy myös huomenna sunnuntaina.

- Ilves on puolustanut viimeisissä Honka- ja HJK-otteluissa eri tavalla kuin esimerkiksi meitä vastaan viime kauden otteluissa, Koskela sanoo.

- Meidän täytyy mukautua molempiin vaihtoehtoihin. Heidän puolustussuunnitelmansa vaikuttaa vahvasti siihen, kuinka heitä vastaan kannattaa hyökätä. Kaikkein oleellisinta huomenna kuitenkin on, että olemme mentaalipuolella valmiita heti, kun ottelu alkaa.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wissillä on pelillisesti hyviä kokemuksia RoPS-otteluista, mutta esimerkiksi viime kaudella kotiin tuomisina oli nolla pistettä.

– Rovaniemi on vaikea paikka vierailla. Minimoimme matkarasituksen lähtemällä päivää aiemmin reissuun ja treenaamalla paikan päällä. Hyvä tekonurmialusta sinällään sopii meille ja olemme siihen tottuneet omalla Kaupin harjoituskentällemme, Wiss taustoittaa.

– Siellä on vastassa viime kauden sensaatiomainen menestysjoukkue. Toki osa pelaajista on vaihtunut, mutta sapluuna on pääpiirteisesti sama. Olemme pelillisesti olleet heitä vastaan hyviä, mutta tulokset eivät ole olleet sen mukaisia.

Huomisesta RoPS:n kokoonpanosta puuttuvat edelleen Tarik Kada sekä Sergio Llamas. Molemmille miehille halutaan antaa ehjä harjoitusviikko ennen pelikentille palaamista. Aleksandr Kokko on jalkavammansa johdosta sivussa arviolta 3-4 viikkoa.

Ilveksen osalta Honka-pelissä vaihtoon otetun Lauri Ala-Myllymäen pelikyky on tarkastelun alla, mutta vakavasta vammasta ei ole kyse. Varmoja poissaolijoita ovat Mikael Almén, Matias Ojala, Santeri Haarala, Naatan Skyttä ja Samuel Afum. Loukkaantumisesta kuntoutunut Ilari Mettälä saattaa palata kokoonpanoon jo sunnuntaina.


RoPS - Ilves Rovaniemen Keskuskentällä sunnuntaina 12.5. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: RoPS:n verkkosivut, Ilveksen verkkosivut