AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.18 // 12.5.2019

Koskela tietää vastustajan vahvuudet: "Ilveksellä on myös kokemusta"

Koskela tietää vastustajan vahvuudet: "Ilveksellä on myös kokemusta"

Toni Koskela antaa kehuja Ilveksen pelaamiselle. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS isännöi äitienpäiväsunnuntaina Ilvestä, joka on pelannut erinomaisen alkukauden.

Nuoreksi joukkueeksi yhä miellettävä Ilves on kasvanut miehen ikään. Jos Naatan Skyttän SJK-ottelussa saamia loppuhetken minuutteja ei lasketa, on Ilves toistaiseksi peluuttanut ainoastaan yhtä 18-vuotiasta pelaajaa. Hän oli Tariq Kazi heidän edellisessä ottelussaan Espoon Honkaa vastaan.

- Ilveksellä on myös kokemusta. Heillä on sopiva sekoitus heidän pelitapaansa sopivia tyyppejä, fyysisiä ja suhteellisen nopeita pelaajia sekä hyviä tilanteenvaihtopelaajia, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela kuvailee.

- He puolustavat hyvin, kuten [Jarkko] Wissin joukkueet ovat aina tehneet. He ovat myös erinomaisia löytämään ja eliminoimaan vastustajan vahvuudet.

Tiivis puolustamaan, mutta Ilves on myös terävä tilanteenvaihdoissa sekä vaarallinen erikoistilanteissa. Tämän Veikkausliigakauden maaleista Ilves on tehnyt ainoastaan kaksi puhtaasti avoimesta pelistä.

- Meidän täytyy olla erityisen huolellisia pallonmenetyksissä, jotta saamme juurikin estettyä heidän tilanteenvaihdot, Koskela kertoo.

- Ilveksellä on suhteellisen yksinkertainen mutta toimiva tapa hyökätä ja he toteuttavat sitä tällä hetkellä erittäin hyvin. Meidän täytyy ymmärtää, mitkä tilat meidän täytyy puolustaa tarkasti.


RoPS - Ilves Rovaniemen Keskuskentällä sunnuntaina 12.5. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia