AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
4-5-1

11

(0-0)

Yleisöä 1872

HJK
4-4-2
vko.18 // 7.5.2019

HJK:n voitto karkasi viime hetkillä (VPS-HJK 1-1)

HJK:n voitto karkasi viime hetkillä (VPS-HJK 1-1)

VPS pelasi HJK:n kanssa 1-1-tasapelin tiistaina.

VPS nousi aivan lisäajan lopussa 1-1-tasapeliin kotipelissään HJK:ta vastaan. Helsinkiläisille vaikeuksia ottelussa aiheuttivat kaksi ulosajoa.

HJK on tunnettu tällä kaudella pallonhallinnastaan ja VPS pyrkikin rikkomaan vierasjoukkueen peliä prässäämällä ylhäältä ottelun alussa. HJK onnistui kuitenkin ohittamaan VPS:n prässin useaan otteeseen ja vierasjoukkue pääsi muutamille hyville maalipaikoille ottelun alussa. Peliä oli pelattu 9 minuuttia, kun Nikolai Alho laukoi vaarallisesti, mutta Martin Kompalla venyi hienoon torjuntaan. Pian tämän jälkeen Kaan Kairinen laukoi vapaapotkusta VPS-maalin ylärimaan.

VPS alkoi päästä peliin paremmin sisään ja luomaan paikkoja puolentunnin jälkeen. Vaarallisin tilanne syntyi, kun Samu Alanko lähetti maalille loistavan syötön, mutta Steven Morrissey ei aivan ehtinyt palloon. Ensimmäisen jakson loppupuolella kumpikaan joukkue ei luonut enää kummoisia maalipaikkoja ja puoliajalle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

VPS tuli toiselle jaksolle aggressiiviisesti ja HJK oli vaikeuksissa VPS:n aktiivisen prässipelin kanssa. Morrissey pääsi laukomaan hyvästä paikasta toisen puoliajan alussa, mutta laukaus jäi pehmeäksi ja HJK-vahti Maksim Rudakov teki varman torjunnan. HJK onnistui kuitenkin iskemään ottelun avausmaalin VPS:n hyvästä vaiheesta huolimatta. Kairinen tavoitti hienolla syötöllä täysin vapaaksi jääneen Lassi Lappalaisen, joka nosti pallon takakulmaan ohi Kompallan. Kotijoukkueella oli vaikeuksia saada kirivaihdetta päälle HJK:n maalin jälkeen. Helsinkiläiset onnistuivat pitämään palloa ja laskemaan peliä tempoa, eikä VPS päässyt monille tekopaikoille. Lähimmäksi pääsi Momodou Sarr, jonka pusku kuitenkin suuntautui yli Rudakovin maalin.

Ottelussa alkoi todenteolla tapahtua 80 minuutin pelin jälkeen. HJK sai vapaapotkun keskikentällä ja Kairisella kesti erittäin pitkään vapaapotkun antamisessa. Kairisella oli alla jo keltainen kortti. Useiden varoitusten jälkeen erotuomari Atte Jussilla vihelsi pilliinsä ja antoi Kairiselle toisen keltaisen kortin ja sitä myötä myös punaisen. VPS pääsi siis jahtaamaan tasoitusosumaa miehen ylivoimalla. Paine HJK:n päässä kasvoi hiljalleen ja se tuotti tulosta 88. minuutilla. Martti Haukiojan pitkä sivurajaheitto tippui lopulta Timi Lahdelle, joka pääsi laukomaan noin metrin päästä maaliviivasta. HJK:n Elderson torjui Lahden laukauksen maaliviivalta kädellään ja vuorossa oli jo illan toinen ulosajo. VPS sai tilanteen seurauksena rangaistuspotkun, jota asettui ampumaan Jerry Voutilainen. Voutilaisen laukaus meni kuitenkin valitettavasti ohi HJK-maalin eikä VPS onnistunut tekemään tasoitusta.

Vepsu pääsi jatkamaan kiriään kahden miehen ylivoimalla, mutta HJK-puolustus näytti kestävän ottelun loppuun saakka. VPS sai kuitenkin vielä yhden tilaisuuden. Eero-Matti Auvinen lähetti keskityksen vierasjoukkueen maalille ja Momodou Sarr sekä Samba Sillah jatkoivat pallon Hindrek Ojamaalle. Virolaisen vasemman jalan laukaus painui vastustamattomasti HJK-maalin takayläkulmaan ja Elisa Stadion räjähti riemusta. Samalla erotuomari Jussila vihelsi pilliinsä ottelun päättymisen merkiksi ja VPS nappasi tärkeän pisteen hallitsevalta Suomen mestarilta.


FC Honka-VPS Tapiolan Urheilupuistossa lauantaina 11.5. klo 15 ja HJK-SJK Telia 5G Areenalla lauantaina 11.5. klo 15. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.