AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

11

(0-0)

Yleisöä 1452

SJK
4-3-3
vko.17 // 4.5.2019

Ennakko: FC Lahti-SJK

Ennakko: FC Lahti-SJK

FC Lahti saa sunnuntaina SJK:n vieraakseen Kisapuistoon.

SJK matkustaa sunnuntaiksi Lahteen ja kohtaa isäntäjoukkue FC Lahden Kisapuistossa.

Sunnuntain peli on SJK:lle jo seitsemäs kuukauden sisään ja pelejä on ollut hurjalla tahdilla. Siitä huolimatta SJK on onnistunut napsimaan tärkeitä pisteitä ja vappuaattona otetulla 1–0-voitolla KPV:sta se nousi hetkellisesti jopa Veikkausliigan kärkeen. Voittamalla FC Lahden sunnuntaina SJK kuitenkin palaisi takaisin kärkeen. Takana on kuitenkin vielä joukkueita, joilla on vähemmän pelejä pelattuna ja piste-erot kärjessä ovat pienet. Joka tapauksessa SJK:n kausi on alkanut hienosti, kun ensimmäinen kuukausi on takana.

- SJK ei ole kuulemma koskaan voittanut Lahdessa, joten on viimein aika tehdä se sunnuntaina, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

- Tietenkin me menemme sinne hakemaan pisteitä. Haluamme jatkaa taulukossa siellä missä olemme nyt ja siihen tarvitsemme koko joukkueelta yhtenäisen esityksen. Me teemme todennäköisesti joitain muutoksia, kierrätämme hieman, sillä meillä on rankka jakso takana ja ryhmässämme on kuitenkin paljon tuoreita jalkoja ja hyviä pelaajia, jotka ovat valmiita hyppäämään mukaan. Tarvitsemme heitä kaikkia hyviin tuloksiin. Ei ole väliä keitä pelaajiamme on kentällä, sillä kaikki ovat olleet täällä jo jonkin aikaa ja kaikki tietävät mitä tehdä. Me haluamme pelistä tuloksen, saamme sen kurinalaisella ja voitontahtoisella esityksellä, hän jatkaa.

- Tämän pelin jälkeen meillä on peräti kuusi päivää aikaa valmistautua seuraavaan peliin. Saamme siinä mielessä hieman kevyemmän aikataulun. Olen tyytyväinen, että selvisimme kauden alun ruuhkasta lähes ilman loukkaantumisia, jotain pieniä oli, mutta ei mitään vakavaa. Ja pisteiden valossakin sarjan alku oli ihan hyvä. Olemme nyt kärjessä, mutta meillä ei ole aikaa tai halua miettiä semmoisia. Meillä ei tietenkään ole aikomusta tulla sieltä alas, mutta me valmistaudumme ja keskitymme vain jokaiseen peliin peli kerrallaan.

SJK saa tähän otteluun takaisin pelikieltonsa korttitilin täyttymisen vuoksi kärsineen Mehmet Hetemaj'n. Moshtagh Yaghoubin korttitili puolestaan täyttyi KPV:tä vastaan ja siten hän huilaa FC Lahtea vastaan. Mosa palaa mukaan taas seuraavaan otteluun, kun SJK matkaa HJK:n vieraaksi.

SJK:n fysiikan ja suorituskyvyn osaston johtaja Mikko Kujala lupaili jo viime otteluun takaisin riveihin joitain kolmikosta Joel Mero, Joonas Sundman ja Billy Ions. Kaikki kolme ovat jo palanneet treeneihin ja jos paluu ei tapahdu vielä sunnuntaina, tapahtuu se lähiviikkoina. Varsinkin Ionsin paluu on lähellä, sillä mies jo veti välillä muutamat peliminuutit ja kovat harjoitusviikot, mutta varmuuden vuoksi hänen kanssaan palattiin vielä rauhallisempaan harjoitteluun, jotta palautuminen saadaan varmasti hoidettua huolella. Viime kauden Ions oli sivussa vaihtelevasti saman vamman vuoksi ja tuo vamma operoitiin viime talvena. Nyt odotuksissa on, että hän palaa täydessä iskussa mukaan, kun on siihen valmis. Dani Hatakka loukkasi itseään hieman viime ottelussa ja on nyt sivussa tämän viikonlopun ottelusta. Hatakankin pitäisi olla kuitenkin kunnossa taas ensi viikolla.

FC Lahti metsästää sunnuntaina kauden ensimmäistä kotivoittoaan. Vappuaaton pelin kaava oli edellisistä kotiotteluista tuttu: vierailija VPS siirtyi ensimmäisellä jaksolla Steven Morrisseyn maalilla johtoon, vaikka Lahti pelasi hyvin. Toisella jaksolla Lahden kiri toimi jälleen. Espanjalaistaituri Josu täräytti komealla kaukolaukauksella mustapaidat jälleen tasoihin. Lahden loppurutistus oli jälleen kova, mutta kauden avausvoitto antaa odottaa vielä itseään. Ottelussa debytoi nuori Pyry Lampinen, lisäksi kentällä nähtiin tukku muita nuoria lupauksia.

Sunnuntain otteluun FC Lahti lähtee hakemaan vain ja ainoastaan voittoa. Lahden ensimmäiset jaksot ovat menneet vastustajalle lukemin 6-0, kun taas toiset jaksot Lahdelle samoin lukemin. Lahti on raapinut kasaan kuusi pistettä, joka oikeuttaa sarjataulukossa seitsemänteen sijaan.

Isäntien kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Jerónimo Amione, Pekka Lagerblom ja Drilon Shala. Muutaman pelaajan pelikunto on vielä kysymysmerkki.

FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä odottaa ottelusta tiukkaa.

- SJK:n alkukausi on ollut tuloksellisesti hyvä katastrofaalisen talven jälkeen. Me haluamme jatkaa kotipeliemme sarjaa sillä erotuksella, että otamme ne kolme pistettä. Pyrimme, että emme joutuisi takaa-ajoasemaan. Olemme terottaneet asioita, vaikka hirveä väli tässä ei ole ollut. Olemme hioneet hieman viimeistelyä, viimeisiä ratkaisuja ja kenttätasapainoa, Ristilä alustaa.

SJK:lle FC Lahti on ollut aina hankala vastustaja, ja varsinkin Lahdessa on ollut nihkeää, sillä SJK ei ole vielä koskaan onnistunut kaatamaan Lahtea Lahdessa. Viime kaudella Lahti kaatoi SJK:n kotonaan 1-0, SJK taas oli parempi Seinäjoella samoin 1-0-luvuin ja viimeinen kohtaaminen Seinäjoella päättyi 0-0-tulokseen.


FC Lahti-SJK Lahden Kisapuistossa sunnuntaina 5.5. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, SJK:n verkkosivut