AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 4.5.2019

SJK Akatemia tiiviissä yhteistyössä Veikkausliigajoukkueen kanssa – "pelitapaa yhtenäistetty"

SJK Akatemia tiiviissä yhteistyössä Veikkausliigajoukkueen kanssa – "pelitapaa yhtenäistetty"

SJK Akatemia pelaa kuluvalla kaudella Kakkosessa ja yhteistyö SJK:n Veikkausliigajoukkueen kanssa palvelee hyvin molempia osapuolia.

Akatemian paidassa Kakkosessa tullaan tällä kaudella näkemään myös monia edustusjoukkueen liigapelaajia, jotka tarvitsevat reservijoukkueessa peliminuutteja ollakseen valmiita liigavauhtiin, jos ja kun käsky käy.

Liiga-SJK ja SJK Akatemia pyrkivät tietysti pelaamaan samanlaisella pelitavalla, kuten emäjoukkueen ja reservijoukkueen tapana suuressakin maailmassa on.

– Pelitapaa ollaan yhtenäistetty ja sen eteen on tehty töitä. Eremenkon kanssa olen käynyt keskusteluja, SJK Akatemian valmentaja Jani Uotinen sanoo.

Uotisella on käsissään mielenkiintoinen nippu pelaajia, joista toiset debytoivat Kakkosen tasolla ja toisilla on jo vyöllään liigaotteluita tai nuorten maaotteluita.

– Tärkeintä on, että pystymme kehittämään nuoria pelaajiamme valmiiksi miesten peleihin. He saavat vastuuta ja peliaikaa ja toivottavasti mahdollisimman moni ottaa isoja harppauksia eteenpäin, Uotinen sanoo.

Avausottelussa Oulussa ja lauantaina kotona kentällä nähtiin edustuksen kirjoilla olevista pelaajista Ville Tikkanen ja Daniel Håkans.

– Viime kaudella reserveissä kävi 11 pelaajaa edustuksesta. Mielestäni se on puolin ja toisin hyvä tilanne, kun edustuksen pelaaja tulee meille. He tulevat aina hyvällä asenteella ja meidän pelaajat näkevät, mitä vaatii päästä liigapelaajaksi.

Jo viime kaudella SJK Akatemia taisteli kärkisjoista Kakkosen lohkossaan, mutta sarjataso on sinänsä joukkueelle hyvä, joten suuria paineita ei sen myötä ole.

– Kyllä me tuloksestakin pelaamme, sillä pelaajien täytyy siihen tottua, jos etenevät edustukseen, jossa pelataan aina tuloksesta, Uotinen muistuttaa.


FC Lahti-SJK Lahden Kisapuistossa sunnuntaina 5.5. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: Pohjalainen
Lisää uutisia