AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-3-3

01

(0-0)

Yleisöä 3104

Ilves
4-4-2
vko.15 // 21.4.2019

Ennakko: SJK-Ilves

Ennakko: SJK-Ilves

SJK isännöi maanantaina Ilvestä. Ottelu on jälleen Veikkausliigan kärkikamppailu, sillä Ilves on vain kolmen pisteen päässä SJK:n takana. SJK puolestaan on sarjassa toisena, vain pisteen päässä HJK:sta, jolla on peli enemmän pelattuna.

SJK porhaltaa lähes puhtaalla pelillä Veikkausliigassa. Takana on kolme ottelua, joista ensimmäisessä HIFK kaatui lukemin 1-0. Viime lauantaina FC Inter koki 1-2-tappion. SJK pelasi viime torstaina erinomaisen ottelun HJK:ta vastaan OmaSp Stadionilla. SJK oli kuskin paikalla hallitsevaa mestaria vastaan ja jatkaa edelleen tappioitta, vaikka ottelussa tuli ensimmäiset pistemenetykset tasapelin muodossa. Myöskään Ilves ei ole vielä hävinnyt tällä kaudella.

- Tunnemme Ilveksen erittäin hyvin ja he tuntevat meidät hyvin. Minun aikanani olemme hävinneet heille kolme kertaa. Kahdesti 2-3 -tuloksella ja kerran 1-2 -tuloksella, muistelee SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

- Haluan nyt voiton. En siksi, että olemme hävinneet heille kolme edellistä kohtaamista, vaan koska meillä on nyt hyvä henki joukkueessa, hyvä ilmapiiri. Me teemme toistemme eteen töitä, pelaamme kurinalaista ja organisoitua jalkapalloa. Joten siksi on mielestäni tärkeää, että jatkamme tappioitta myös tämän ottelun jälkeen, Eremenko jatkaa.

Huonosti ei kulje Ilvekselläkään, sillä kasassa on neljä pistettä kahdesta liigaottelusta. Niin ikään Seinäjoella pelatussa sarja-avauksessa tupsukorvat kaatoivat KPV:n maalein 2-0. Tolppien väliin osuivat Ilari Mettälä ja Iiro Järvinen. Jälkimmäiseen maalisyötön tarjoili Emile Paul Tendeng, joka palasi Ilvekseen edustettuaan viime kauden SJK:ta.

Viime sunnuntaina pisteet tasattiin maalittomana VPS:n kanssa. Ilves ei ole tänä vuonna hävinnyt otteluakaan. Lisäksi oma maali on liigaotteluissa pysynyt puhtaana.

– Nolla maalia omiin on totta kai positiivista. Pelimme lähtee kurinalaisesta puolustuksesta, mutta yritämme samalla parantaa viimeistelyämme, päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo.

– Myös SJK:ssa on tulivoimaa, jonka kanssa saamme olla tarkkana. Siellä on todella paljon taitavia ja vahvoja yksilöitä, jotka pystyvät kääntämään ottelun kulun nopeasti.

SJK:lla on ollut vähemmän aikaa valmistautua kiirastorstain ottelun myötä, mutta tämä ei Eremenkon mukaan ole ongelma.

- Meillä oli hyvä peli HJK:ta vastaan ja kuten sanoin aiemmin sen ottelun jälkeen, mielestäni olisimme ansainneet siitä enemmän pisteitä. Mutta yksi pistekin on parempi kuin ei mitään. Nyt olemme sen jälkeen kolmen päivän palautumis- ja valmistautumisvaiheessa. Ja olemme valmiina maanantain peliin, sanoo Eremenko.

- Haluamme jatkaa sitä mitä olemme saavuttaneet, haluamme edelleen kehittää peliämme ja mennä eteenpäin. Olemme hyvässä vaiheessa juuri nyt. Olemme näyttäneet millä tasolla pystymme pelaamaan, mutta haluamme edelleen parantaa peliämme ja kehittyä joukkueena. Ja haluamme jatkaa taistelua yhdessä jokaisessa pelissä, päättää Eremenko.

Vaikka SJK pelasi viime torstaina hyvän ottelun HJK:ta vastaan, on ryhmässä vielä varaa kierrättää pelaajia. Varmuudella sivussa on vain loukkaantuneena olleet puolustajat Joonas Sundman ja Joel Mero. Hekin ovat todennäköisesti mukana taas seuraavassa ottelussa.

Pääsiäisviikolla Ilves-joukkue on palutunut VPS-ottelusta ja kokoaa jälleen rivinsä. Matias Ojalan kylkilihas repesi sunnuntaina, joten hän ei matkusta Seinäjoelle. Muut loukkaantuneet Samuel Afum ja Santeri Haarala alkavat jo kuntoutua harjoituskuntoon. Muutama pelaaja hakee pelituntumaa Ilves-2:n riveissä.


SJK-Ilves OmaSp Stadionilla maanantaina 22.4. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: SJK:n verkkosivut, Ilveksen verkkosivut