AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 21.4.2019

SJK-hankinta Batista kentällä jo maanantaina? - palaako Ions kokoonpanoon?

SJK-hankinta Batista kentällä jo maanantaina? - palaako Ions kokoonpanoon?

Tekeekö Batista SJK-debyyttinsä Ilvestä vastaan? (Kuva: SJK)

SJK kohtaa pääsiäismaanantaina kotonaan Ilveksen ja huolimatta vahvasta alkukaudesta päävalmentaja Alexei Eremenko saattaa hyvin kierrättää miehistöään.

Vastustajat ovat myös erilaisia ja pelaavat eri pelityyleillä, joten joidenkin pelaajien avut sopivat parhaiten toista joukkuetta vastaan. Moni SJK-pelaaja, joka ei ollut mukana HJK:ta vastaan, saatetaan siten nähdä kentällä maanantaina. Tai ainakin kokoonpanossa.

Yksi sellainen on SJK:n uusin hyökkäjähankinta, brasilialainen Matheus Batista, joka liittyi SJK:n harjoitusvahvuuteen reilu viikko sitten.

- Hän oli meidän mukana jo viikolla, mutta pääosin harjoitukset ovat nyt olleet taktisia, peliin valmistavia, joten hän ei ole siinä mielessä päässyt vielä harjoittelemaan täysillä. Hänellä on myös kova aikaerorasitus, joka vaatii oman aikansa. Olemme pitäneet huolen, että hän on saanut riittävästi unta ja nukkunut yöaikaan, päästäkseen meidän aikarytmiin, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

- Nyt HJK-pelin jälkeen hän on päässyt paremmin harjoittelemaan ja sisään meidän juttuihin. Pääsemme myös juttelemaan hänen kanssaan taktisista asioista, mitä haluamme häneltä. Hän myös näki pelimme HJK:ta vastaan, joten tietää vähän paremmin mitä odottaa. On siis mahdollista, että hän on mukana maanantaina, Eremenko jatkoi.

Viime kaudella paljon sivussa ollut Billy Ions kävi talvella operaatiossa, jonka tarkoitus on laittaa mies täyteen iskuun. Siitä ja edellisen kauden pelaamattomuudesta toipuminen ottaa tietenkin oman aikansa, mutta Ions on jo tehnyt paluun pelikentille sekä harjoituksiin.

SJK:n fysiikan- ja suorituskyvyn osaston johtajana toimiva Mikko Kujala haluaa ottaa rauhassa Ionsin kanssa, jotta miestä ei kuormiteta puolikuntoisena liikaa.

- Hän pelasi ja harjoitteli kovaa peliluvan saatuaan pari viikkoa, mutta nyt halusimme ottaa hänen kanssa kuormituksen kannalta kevyemmän jakson, jossa teemme kuntouttavia ja palauttavia asioita. Joskus kuntoutuminen on sellaista, että otamme pienen askeleen taakse, jotta voimme ottaa taas harppauksen eteenpäin, Kujala kertoo.


SJK-Ilves OmaSp Stadionilla maanantaina 22.4. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia