AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 21.4.2019

"Meillä on todella, todella hyvä joukkue" - Ilveksen Addy on urallaan nähnyt paljon

"Meillä on todella, todella hyvä joukkue" - Ilveksen Addy on urallaan nähnyt paljon

Ilves on avannut kauden vahvasti. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen vahvassa puolustuslinjassa pelaa yksi tälle kaudelle uusi kasvo. Nuorten maailmanmestari 10 vuoden takaa sekä kaksi Portugalin Cupin mestaruutta urallaan voittanut ghanalainen David Addy on ainakin alkukaudesta vallannut vasemman laitapuolustajan tontin itselleen.

Davidin ura on kulkenut Tanskasta Portugalin ja Kreikan kautta Belgiaan, jossa hän on viimeksi pelannut todellakin ehjän ja täyden kauden. Intian, Rovaniemen ja Latvian kautta hän sitten löysi tiensä Tampereelle ja Ilvekseen.

- Ilves halusi minut ensin koeajalle, koska he halusivat nähdä missä kunnossa olen. En ole kuitenkaan koskaan ollut loukkaantumisen vuoksi pois kokoonpanosta. Testiaika meni hyvin ja oli mukavaa saada sopimus pian allekirjoitettua, hän kertaa Ilvekseen saapumistaan.

Ilveksen joukkueesta puhuttaessa Addylta irtoaa pelkkää ylistystä.

- Meillä on todella, todella hyvä joukkue. Meillä on paljon nuoria ja todella lahjakkaita pelaajia. Voimme voittaa kenet tahansa tässä liigassa, mikäli vain noudatamme valmentajan luomaa pelisysteemiä ja uskomme itseemme, David vakuuttaa.

- Olemme erittäin hyvin sisäistäneet pelisysteemin ja osaamme reagoida erilaisiin tilanteiseen tarvittavilla taktisilla muutoksilla. Maalivahtimme (Mika Hilander) ohjaa erittäin hyvin peliä, hän puhuu todella paljon pelin aikana, hän antaa kapteenille tunnustusta.

Samat kehut menevät myös valmennusjohdon suuntaan.

- Valmentaja Jallu (Wiss) on erittäin hauska tyyppi, hänellä on hyviä juttuja, paljastaa David valmentajastaan.

- Oikeasti, hän on todella hyvä valmentaja. Hän tietää mitä tahtoo joukkueelta ja meiltä pelaajilta. Hän osaa hyvin keskustella ja perustella, hän todellakin kehittää pelaajia. Pidän myös erittäin tärkeätä sitä, että valmentajat ohjeistavat ja kontrolloivat nuorten pelaajien tekemisiä. Nuorille täytyy olla muistuttamassa myös levon tärkeydestä, etteivät harjoittele itseään jumiin, hän kiittelee.

Kysyttäessä tulevaisuuden unelmista, häneltä saa melko yllättävän vastauksen.

- Minä en unelmoi, elän tässä hetkessä. En tee mitään suunnitelmia tulevaisuuden varalle, sillä en halua pettyä. Luotan siihen, että kohtalo kuljettaa minua eteenpäin ja otan vastaan sen, mitä se tuo tullessaan. Life happens, hän avaa elämänkatsomustaan.

- Tämä kausi on minulle erittäin tärkeä. Mikäli pelaan paljon ja todella hyvin, saatan päästä ensi kaudeksi isompaan sarjaan ja joukkueeseen. Mutta jos en, niin toivottavasti saan jäädä Ilvekseen, hän hiukan edes avaa suunnitelmiaan.


SJK-Ilves OmaSp Stadionilla maanantaina 22.4. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia