AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 22.7.2019

Ilveksen kenttäpelaajien nestori David Addy: "Kannustan nuoria tavoittelemaan unelmiaan"

Ilveksen kenttäpelaajien nestori David Addy: "Kannustan nuoria tavoittelemaan unelmiaan"

David Addylla on tavoitteet korkealla. (Kuva: Juha Tamminen)

Täksi kaudeksi 1+1-mallisella sopimuksella Ilvekseen liittynyt laitapuolustaja David Addy on ollut vakituinen avauskokoonpanon mies.

Tilille Addylle on kertynyt 19 ottelua, joista 12 Veikkausliigassa. Addy pelasi täydet minuutit lauantaina Tammelassa, kun Ilves ja HJK tasasivat pisteet 1-1-tuloksella. Cup-menestyksen lisäksi sarjakärjen peli kulkee myös liigassa.

– Tähän asti kausi on sujunut oikein hyvin. Yritämme saavuttaa jotain suurta ja unohtumatonta. Matkalle on mahtunut paljon ylä- ja alamäkiä, mutta positiiviset asiat ovat enemmistössä selvästi, Addy kertoo.

Kaudella 2017 Addy pelasi Rovaniemen Palloseurassa, joka on Ilveksen seuraavan kotiottelun vastustaja, kolmikuukautisen sopimuksen aikana 15 ottelua. Aiemmin urallaan hän on pelannut mm. Portugalin, Belgian, Kreikan ja Tanskan pääsarjoissa sekä Ghanan maajoukkueessa. Nyt on jälleen menossa pitkän uran pohjoisin sarja, Veikkausliiga.

– Viihdyn Suomessa, ei mitään valittamista. Onnekseni pelaan hyvässä seurassa. Joukkuehenki on hyvä ja pelityyli sopii minulle. Kokonaisuudessaan liiga ei ole Euroopan huippua, mutta nautin joka hetkestä.

Ilveksen ikärakenteesta kertoo paljon se, että Addy on 29-vuotiaana joukkueen selvästi vanhin kenttäpelaaja kolmen vuoden erolla seuraavana tulevaan Emile Paul Tendengiin (26). Vuosien aikana on karttunut paljon kokemusta.

– Alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruus kotimaani Ghanan paidassa on varmaankin urani kohokohta. Sen jälkeen sainkin sitten sopimuksen suurseura FC Portoon, Addy muistelee.

– Portugalissa voitin kaksi cup-mestaruutta, se oli uskomatonta aikaa ja koen olevani etuoikeutettu. Moni haluaisi, mutta vain harva saa kokea sellaista. Kannustan nuoria pelaajia tavoittelemaan unelmiaan.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia