4-5-1
vko.15 // 20.4.2019

Pohjanmaan Liigan avausottelu pistejakoon (VPS-KPV 2-2)

VPS:n ja KPV:n välinen Pohjanmaan Liigan avauskamppailu lauantaina Elisa Stadionilla päättyi 2-2-pistejakoon.

VPS johti ottelua toisen jakson alussa jo 2-0, mutta KPV nousi takaa tasoihin ja nappasi ensimmäisen Veikkausliigapisteensä sitten kauden 1990.

Pelissä näkyi derbytunnelman mukanaan tuoma lisäkipinä heti ensiminuuteista alkaen. Tilanteisiin mentiin vauhdilla ja peli aaltoili päästä päähän. Kokkolalaiset aloittivat pelin vahvasti ja loivat muutamia vaarallisia tilanteita, mutta VPS:n nopeat vastahyökkäykset osoittivat vaarallisuutensa 12 minuutin kohdalla. Momodou Sarr pääsi KPV:n boksiin siirsi pallon Steven Morrisseylle, jonka vasemman jalan laukaus painui maalin takakulmaan.

Peli jatkui maalin jälkeen vauhdikkaana ja molemmilla joukkueilla oli mahdollisuuksia maalintekoon. Lähimmäksi pääsi KPV:n Hendrik Helmke, jonka kova laukaus osui Vepsun maalin ylärimaan. Ensimmäisellä jaksolla ei kuitenkaan nähty lisämaaleja ja puoliajalle lähdettiin kotijoukkueen 1-0 -johdossa.

VPS koki harmittavan takaiskun heti toisen jakson alussa. Kapteeni Sebastian Strandvall loukkasi nilkkansa ja joutui tulemaan vaihtoon. Strandvallin tilalle kentälle tullut Fabrice Gatambiye pääsi heti pelin sisään, kun Sarr kuljetti pallon KPV:n rangaistusalueelle ja löysi syötöllään Gatambiyen. Nuorukainen iski pallon KPV:n maaliin ensimmäisellä kosketuksellaan ottelussa. VPS siirtyi kahden maalin johtoon ja tilanne näytti erinomaiselta.

KPV pääsi kuitenkin kuittaamaan Gatambiyen maalin heti muutaman minuutin päästä. Harri Heiermann sai jalkansa vapaaksi Vepsun rangaistusalueen ulkopuolella ja laukoi pallon voimalla kohti VPS-maalin takakulmaa. Martin Kompalla ei ylettänyt kovaan laukaukseen ja KPV onnistui kaventamaan pelin.

Maalin jälkeen pelin hallinta siirtyi vielä selvemmin vierasjoukkueelle. VPS joutui vetäytymään yhä syvemmälle omalle puoliskolleen KPV:n jahdatessa tasoitusmaalia. Kokkolalaiset lähettivät paljon keskityksiä maalille, mutta VPS-puolustus hoiti tilanteet Timi Lahden johdolla. Vierasjoukkueen paras ase näytti olevan kaukolaukaukset.

Useampaan otteeseen laukaustaan esitellyt Helmke pääsi yrittämään maalintekoa 71 minuutin kohdalla VPS:n harhasyötön jälkeen. Saksalainen ampui oikealla jalallaan painavan laukauksen ja Kompalla ei onnistunut torjunnassaan. Tasoitusmaalin jälkeen pelin tempo rauhoittui ja VPS onnistui rakentamaan muutamia hyviä hyökkäyksiä. Samu Alangon takakulmasta niukasti ohi mennyt laukaus jäi kuitenkin vaasalaisten parhaaksi maalintekopaikaksi ja ottelu päättyi tasapeliin lukemin 2-2.

VPS - SJK Elisa Stadionilla perjantaina 26.4. kello 18.30 ja KPV - IFK Mariehamn OmaSp Stadionilla Seinäjoella torstaina 25.4. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.