AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
4-5-1

22

(1-0)

Yleisöä 2811

KPV
4-5-1
vko.15 // 19.4.2019

Ennakko: VPS-KPV

Ennakko: VPS-KPV

Lauantaina on luvassa kauden ensimmäinen Pohjanmaan Derby, kun KPV saapuu Elisa Stadionille VPS:n vieraaksi.

Ottelu toimii samalla myös uuden Pohjanmaan PowerPark Liigan avausotteluna. Molemmat joukkueet lähtevät peliin hakemaan kauden avausvoittoaan. Sääennuste näyttää huomattavasti paremmalta kuin VPS:n kauden avauspelissä ja pääsiäislauantaina pelattavaan otteluun odotetaankin saapuvan paljon yleisöä.

Vaasan Palloseuran kausi alkoi tappiolla ja tasapelillä. VPS haki viime sunnuntaina Tampereelta arvokkaan pisteen Ilvekseltä ja pelissä oli nähtävissä kehitystä ensimmäiseen otteluun verrattuna. KPV:n molemmat Veikkausliigaottelut tällä kaudella ovat päättyneet tappioihin ja joukkue ei ole vielä avannut maalitiliään. Lauantain ottelu on siis molemmille joukkueille äärimmäisen tärkeä.

- Uskon, että KPV-ottelu tulee olemaan erilainen kuin pelimme Tampereella. Meidän pitää pystyä parempaan. Puolustuspelimme voi olla samanlaista ja voimme puolustaa korkeammalta, mutta pallollisen pelimme täytyy olla parempaa. Ne asiat ratkaisevat ottelun ja niiden avulla saamme pelistä haluamamme kaltaisen, kommentoi päävalmentaja Petri Vuorinen.

KPV paransi reilusti peliään kauden avausottelusta, kun se kohtasi viime viikonlopun toisella kierroksella Rovaniemen Palloseuran. Vierailijoiden onnekas maali ja lopun bussipuollustus takasivat kuitenkin pisteet napapiirille ja Vihreä jäi vielä odottamana avauspisteitään Veikkausliigassa. Hyökkäyspään vahvistus Filip Ivanovski pääsi jo debytoimaan Pallo-Veikkojen paidassa lauantaina ja katsotaan kuka iskee Vihreän avausmaalin liigakentillä.

- RoPS-pelissä aloimme jo saamaan rytmistä kiinni ja loimme hyvän määrän maalipaikkoja. Nyt pitää alkaa laittaamaan palloa reppuun, lataa Vihreän valmentaja Jarmo Korhonen.

- Ennakkotietojen mukaan on tulossa myös kivasti meidän kannattajia paikalle tulemme saamaan varmasti voimakasta tukea heiltä. Odotettavissa on kiihkeä derby.

Joukkueet kohtasivat tänä vuonna jo Suomen Cupin lohkovaiheessa. Tiiviisti puolustanut KPV oli silloin vahvempi lukemin 0-1. Vuorinen uskoo, että pääsiäislauantaina nähdään hieman monipuolisempi KPV.

- Luulen, että KPV puolustaa matalalta, mutta he varmaan yrittävät myös prässätä ylhäältä tietyissä tilanteissa. 90 minuutin korkeaan prässiin he eivät kuitenkaan pysty. Meidän pitää olla valmiita, koska he ovat varmasti harjoitelleet prässipeliään, sanoo Vuorinen.

VPS:n varmoja poissaolijoita ottelusta ovat pitkäaikaispotilaat Aatu Kujanpää, Jesper Engström ja Juho Lähde. Vihreän riveistä puuttuu yhä Patrick Poutiainen.


VPS - KPV Elisa Stadionilla lauantaina 20.4. kello 16.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.