AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.15 // 20.4.2019

"Tämä harmittaa" - Vuorinen manasi johtoaseman menettämistä

"Tämä harmittaa" - Vuorinen manasi johtoaseman menettämistä

Vepsulle jäi karvas sivumaku lauantain tasapelistä. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS oli lauantain kiinni kauden ensimmäisessä täydessä pistepotissa, mutta 2-0-johto hiipui 2-2-tasapeliin KPV:tä vastaan.

VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen oli erittäin pettynyt kahden maalin johtoaseman menettämiseen.

- Tämä harmittaa. Johdimme peliä 2-0 ja menetimme otteemme. Sen jälkeenkin oli vielä mahdollisuuksia ottaa homma haltuun. Otteen menettäminen oli osittain seurausta siitä, mitä teimme pallollisena. Se oli myös seurausta puolustamisestamme. Annoimme KPV:lle todella paljon paikkoja pelata ja hyökätä ottelun aikana.

- Silloin kun menetät palloa noin paljon ja joudut puolustamaan syvältä, vastustaja kyllä luo paikkoja. Sama oli nähtävissä Inter-pelissä. Meidän pitää pystyä luomaan pidempiä hyökkäyksiä.

VPS joutui vetäytymään melko syvälle varsinkin KPV:n kavennusmaalin jälkeen.

- Emme halua olla noin paljoa matalalla. Myös kakkospalloja pitää voittaa enemmän. KPV:lla oli muutaman kerran liikaa tilaa siinä meidän rangaistusalueemme ulkopuolella. Siinä pitäisi olla pelaajiamme voittamassa kakkospalloja, sanoi Vuorinen.

Valmennusjohto toivoi, että KPV-ottelussa näkyisi kehitystä VPS:n pallollisessa pelissä. Joukkue oli jälleen vaarallisimmillaan hyökätessään nopeasti.

- Nopeat hyökkäyksemme ovat aina vaarallisia. Meillä on nopeita ja pelaajia ja se auttaa siinä. Pystymme uhkaamaan vastustajia nopeilla hyökkäyksillä. Ensimmäisellä puoliajalla saimme ajoittain hitailla hyökkäyksillä KPV:n vetäytymään ja silloin he joutuivat myös juoksemaan.

- Toisella jaksolla uskalsimme rakentaa hitaita hyökkäyksiä vasta ihan lopussa, kun oli pakko. Emme tehneet sitä, kun johdimme peliä, Vuorinen pohti.

VPS joutui vaihtamaan Martti Haukiojan ja Sebastian Strandvallin kentältä loukkaantumisten takia. Joukkueen pelit jatkuvat perjantaina kotiottelulla SJK:ta vastaan.

- Martilla tuli isku päähän ja hän tuli siksi vaihtoon. Seban nilkkaan tuli tälli tai se vääntyi. Se selviää varmaan maanantaina. Menemme maanantaina Seinäjoelle katsomaan peliä ja näemme mitä sieltä tulee vastaan. SJK fyysisesti vahva ja nimekäs joukkue. Siitä tulee varmasti kova taistelu, kertoi Vuorinen.


VPS - SJK Elisa Stadionilla perjantaina 26.4. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia