AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-3-3

10

(0-0)

Yleisöä 2269

HIFK
4-4-2
vko.13 // 5.4.2019

Ennakko: SJK - HIFK

Ennakko: SJK - HIFK

Vieraaksi lauantaina kauden avaukseen OmaSp Stadionille Seinäjoelle saapuu sarjanousija HIFK, joka on SJK:lle vanha tuttu aiemmilta vuosilta.

HIFK tuo mukanaan kannattajajoukkonsa ja kun samaan aikaan SJK:n Kannattajapäädyssä kannustaa Klopit, ei tunnelmaa taatusti tule OmaSp Stadionilta lauantaina puuttumaan. Säätiedotuskin lupaa kaunista säätä ja auringonpaistetta, joten sarja-avauksesta saadaan hieno tapahtuma.

- Kuten kaikki tietävät, Suomessa pre-season on pitkä ja uskon, että pelaajat odottavat innolla jo pelien ja tuloksista pelaamisen alkamista. Niin odotan minäkin ja varmasti odottaa meidän kannattajatkin, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

- Itse peli tulee olemaan varmasti fyysinen ja hieman hermostunut molemmin puolin. Jotkut voivat olla hieman yli-innokkaana ja toivon, että ainakin me pystymme pitämään itsemme keskittyneenä. Meillä on nyt joukkue kunnossa sarja-avaukseen ja olemme säästelleet joitain pelaajia tätä varten. Tietenkin mitä vain voi vielä sattua, sillä tässä on muutama päivä aikaa ja tämä on jalkapalloa, mutta toivomme tietenkin, ettei mitään yllätyksiä enää tulisi, jatkaa Eremenko.

Eremenko painottaa, että keskittyminen on täysin nyt ainoastaan lauantain kamppailussa.

- Lähdemme kauteen ottelu kerrallaan, voittamaan jokaista ottelua. Haluamme tuoda ilon takaisin seuraan ja kannattajillemme. Haluamme menestyä. Tavoite on olla kuitenkin ensin runkosarjan jälkeen kuuden parhaan joukossa ja katsoa sen jälkeen minne asti meillä on mahdollisuudet, kertoo Eremenko.

HIFK:lle tämä ottelu on eräänlainen uusi alku mollivoittoisen alkukauden jälkeen. Cupissa ja harjoitusotteluissa on päävalmentaja Tor Thodesenin johdolla hiottu erilaisia kuvioita ja taktiikoita, ja joukkue hitsautuu päivä päivältä enemmän yhteen. Tämän vuoden joukkue on sekoitus nuoria, lupaavia pelaajia, kansainvälisesti kokeneita pelaajia sekä monivuotisia IFK-luottopelaajia, mutta ennen kaikkea uusi IFK, joka on odottanut Veikkausliigakauden alkua pitkään ja hartaasti.

– Odotan kovatasoista ottelua hyvää joukkuetta vastaan. Samalla näen, että paineet ovat heillä kotiottelussa tuoretta nousijajoukkuetta vastaan. Lähdemme rohkeasti ja itsevarmasti pelaamaan omaa peliä ja sitä kautta tavoittelemaan hyvää tulosta, Thodesen sanoo.

SJK kiinnitti vielä ennen sarja-avausta uuden pelaajan, Viron maajoukkuerinkiin kuuluvan laitapuolustaja Trevor Elhin. Näillä näkymin Elhi on käytettävissä heti lauantaina ja mies on ainakin kuntonsa puolesta valmis.

Myös muu joukkue on kuntoutunut sarja-avaukseen erinomaisesti, sillä sivussa on varmuudella enää ainoastaan Jarkko Hurme ja hänkin aloittaa harjoittelun joukkueen kanssa normaalisti lähipäivinä. Kunnossa on siten sekä Billy Ions ja Denys Oliinyk, joiden mukana olo tuo merkittävää pelotetta SJK:n hyökkäykseen. Ions pelasi jo ensimmäiset minuuttinsa viimeisessä harjoitusottelussa viikko sitten.

Elhin lisäksi SJK-paidassa saattaa tehdä Veikkausliiga-debyyttinsä vaasalaiskaksikko Jere Streng ja Daniel Håkans, kokenut brasilialaispuolustaja José Nadson tai Ghanan nuorten maajoukkueen Jude Arthur. Kukaan heistä ei ole vielä aiemmin pelannut Veikkausliigassa.

HIFK:n joukkue on pääasiassa terve ja ainoastaan Hannu Patronen on varmuudella poissa huomisen matsista, mutta hänet kuitenkin nähdään jo lähiaikoina pelikentillä.


SJK-HIFK OmaSP Stadionilla lauantaina 6.4. kello 15. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: SJK:n verkkosivut, HIFK:n verkkosivut