AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-3-3

10

(0-0)

Yleisöä 2269

HIFK
4-4-2
vko.13 // 6.4.2019

SJK voittoon loppuhetkien maalilla (SJK-HIFK 1-0)

SJK voittoon loppuhetkien maalilla (SJK-HIFK 1-0)

Kuva: Juha Tamminen

SJK otti kauden avauspisteet kaatamalla HIFK:n lauantaina kotonaan niukasti lukemin 1-0 (0-0).

Ottelun alku oli varsin hermostunutta molemmin puolin, kuten odottaa saattoi. Ensimmäisellä puoliajalla SJK piti palloa, mutta maalipaikoiksi asti sitä ei pystytty hyödyntämään. SJK:n pallonsiirtely oli melko hidasta, joten HIFK:n oli helppo pysyä tiiviissä puolustusmuodossa.

Ottelun ensimmäinen maalipaikka nähtiin 12. minuutilla. Tilanne lähti liikkeelle SJK:n puolustuksen kommunikointivirheestä, jota seurasi rajaheitto. Pallo pelattiin muutamalla syötöllä hyvään vetopaikkaan Jani Bäckmanille, mutta Jesse Öst teki tärkeän torjunnan ja piti tilanteen maalittomana. Tilanne oli ensimmäisen puoliajan paras maalipaikka.

Ensimmäinen puoliaika ei hirveästi maalitilanteita tarjonnut. Veikkausliiga-kauden ensimmäinen ottelu näkyi kovana kaksinkamppailuna, välillä yli-innokkuutena ja vähän holtittominakin taklauksina. Keltainen kortti viuhui, mutta molemmat joukkueet pelasivat kuin pelasivatkin ottelun loppuun asti täydellä miehityksellä.

17-vuotias Jeremiah Streng oli ottelussa avauksessa ja teki siten Veikkausliiga-debyyttinsä. Trevor Elhille ja Serge Atakayille ottelu ensimmäinen SJK-paidassa.

Toisen puoliajan alussa HIFK:n Erikson Carlos pääsi harhauttelemaan tiensä boksiin oikealta laidalta. Dani Hatakka pääsi kuitenkin onneksi keskitykseen väliin, eikä taustalta tullut HIFK-hyökkääjä päässyt tekemään maalia. Pari minuuttia myöhemmin vierasjoukkueen 19-vuotias norjalaishyökkääjä Jakob Dunsby pääsi vetopaikkaan pallonriiston jälkeen. Veto suuntautui kuitenkin liiaksi päin Jesse Östiä, joka torjui Dunsbyn laukauksen.

Sen jälkeen ote alkoi siirtyä jälleen enemmän SJK:lle. Denys Oliinykiä rikottiin vapaapotkun arvoisesti vasemmalla laidalla 59. minuutilla. Oliinyk itse antoi vapaapotkun ja se tulikin hyvin pilkun ja vitosen viivan väliin Boris Kadiolle, jonka puskun Arnold Origi pystyi torjumaan kulmapotkuksi.

SJK:n toppari José Nadson ei kuulu liigan nopeimpiin toppareihin, mutta hän luo itselleen ja muille pelaajille tilaa ja aikaa ajoituksellaan ja rauhallisuudellaan. 63. minuutilla Nadson pysäytti katkollaan HIFK:n hyökkäyksen ja syötti Moshtagh Yaghoubille. "Mosa" harhautti vielä Tobias Viben ulos tilanteesta ja laukoi hurjan vedon, joka meni vain hieman yli maalin.

Heti sen jälkeen nähtiin kauan odotettu paluu, kun Billy Ions asteli kentälle aplodien saattelemana. Ions näytti jälleen heti vaarallisuuttaan, vaikka maalia ei vielä tullutkaan. Ionsin ensimmäinen laukaus oli noin 20 metristä, mutta se jäi hieman voimattomaksi. Toinen paikka tuli 78. minuutilla, kun Trevor Elhi keskitti ja Ions puski, mutta pusku suuntautui liiaksi päin Origia.

Moshtagh Yaghoubi ja Serge Atakayi jättivät kentän kymmenisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Heidän tilalleen tulivat Sergei Eremenko ja Maximo Tolonen.

SJK:n voittomaali nähtiin 85. minuutilla. Jude Arthur teki itsensä pelattavaksi ja Boris Kadion erinomainen syöttö puhkoi HIFK:n ensimmäisen linjan. Arthur jatkoi pallon heti laitaan Maximo Toloselle. Tolonen antoi nappikeskityksen maalille Denys Oliinykille, joka puski pallon maaliin.

SJK kesti HIFK:n lopun pyristelyt ja otti kauden avauksesta täyden pistepotin. SJK on viimeksi avannut sarjakauden täysillä pisteillä vuonna 2013.


FC Inter - SJK lauantaina 13.4. kello 15.00 Veritas Stadionilla ja HIFK - FC Lahti maanantaina 15.4. kello 18.30 Telia 5G Areenalla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.