4-5-1
vko.42 // 20.10.2017

HIFK kiri tasoihin Forssellin johdolla (HIFK-SJK 2-2)

HIFK ja SJK pelasivat perjantaina 2-2-tasapelin Helsingissä.

Helsingin IFK nousi Mikael Forssellin johdolla 2-2-tasapeliin SJK:ta vastaan. HIFK oli kotonaan jo 0-2-tappiolla, mutta sen jälkeen kentälle tauon jälkeen tullut Forssell puski pallon kahdesti verkkoon. SJK:n kahdesta osumasta vastasi Billy Ions.

HIFK oli ensimmäisellä puoliajalla suurissa vaikeuksissa SJK:n parhaan maalintekijän Billy Ionsin kanssa. Ions vei SJK:n 1-0-vierasjohtoon 11. peliminuutilla läpiajon päätteeksi ja englantilaishyökkääjä kasvatti SJK:n johdon 2-0 puolen tunnin pelin jälkeen. Molemmat maalit syntyivät HIFK:n omista virheistä. Tauolla HIFK:n valmennusjohto reagoi tappiotilanteeseen ja suoritti kaksi pelaajavaihtoa.

Toisella puoliajalla näytti pitkään siltä, että kolme pistettä matkaavat Seinäjoelle. HIFK nousi kuitenkin mukaan taisteluun viimeisen kympin aikana. Ensin Mikael Forssell puski IFK:n 1-2-kavennusmaalin 82. peliminuutilla Nnaemeka Anyamelen erinomaisesta keskityksestä. Lisäaikaa annettiin kaksi minuuttia ja HIFK nosti käytännössä kaikki pelaajansa maalivahti Carljohan Erikssonin johdolla SJK:n rangaistusalueelle. Lisäajan lisäajalla Esa Terävä lähetti keskityspallon oikealta laidalta taka-alueelle, josta täysin vapaaksi unohdettu Forssell pääsi puskemaan loppulukemat 2-2. Forssellin illan toinen ja kauden kahdeksas liigamaali räjäytti IFK:n fanipäädyn täyteen huutoon ja päätösvihellys tuli lähes välittömästi Forssellin tasoitusmaalin jälkeen.

IFK:n haaveet suorasta säilymisestä pysyivät tasapelin myötä yllä päätöskierrokselle, kun PS Kemi hävisi vieraskentällä Ilvekselle. SJK:n unelma eurocup-paikasta kuihtui tasapelin myötä. IFK:n on voitettava sunnuntaina 28.10. pelattavassa päätöskierroksen vierasottelussa FC Lahti ja PS Kemin täytyy hävitä kotikentällään hopeamitalikamppailussa mukana olevalle KuPS:lle.

FC Lahti-HIFK Lahden Stadionilla lauantaina 28.10. kello 14 ja SJK-FC Inter OmaSP Stadionilla lauantaina 28.10. kello 14. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.