AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
4-4-2
#99 Forssell #99 Forssell

22

(0-2)

Yleisöä 2563

SJK
4-5-1
#10 Ions #10 Ions
vko.42 // 19.10.2017

Ennakko: HIFK-SJK

Ennakko: HIFK-SJK

HIFK pelaa kauden viimeisen kotiottelunsa perjantaina SJK:ta vastaan.

HIFK saa kauden viimeisessä kotipelissään vieraakseen SJK:n.

Karsijan paikalla olevan HIFK:n tilanne sarjataulukossa on tukala, sillä piste-ero kymmenentenä olevaan PS Kemiin on neljä pistettä. HIFK ei saa enää kärsiä ainuttakaan tappiota ja tähtirintojen olisi voitettava joko perjantaina SJK tai päätöskierroksella FC Lahti – mielellään molemmat, jotta suora sarjapaikka olisi mahdollinen. HIFK:lla on siis vielä kahdella voitolla, tai voitolla ja tasapelillä, mahdollisuus nousta PS Kemin ohi ja siten suoran säilyjän paikalle kymmenenneksi.

PS Kemi kohtaa perjantaina vieraskentällä Ilveksen ja päätöskierroksella kotikentällään KuPS:n. Molemmat joukkueet taistelevat hopeamitalista ja pääsystä eurokentille, joten selkeänä altavastaajana otteluihin lähtevällä Kemillä riittää hurjasti töitä, mikäli Jari Åhmanin luotsaama joukkue aikoo yltää näissä kamppailuissa pisteille. PS Kemi varmistaisi yhdellä voitolla kymmenennen sijansa, joka lähettäisi HIFK:n varmuudella liigakarsintaan. Tasapisteissä sarjasijoituksen ratkaisee maaliero, joka on tällä hetkellä IFK:lla kaksi maalia parempi.

Maanantaina FC Inter katkaisi Turussa pelatussa kamppailussa HIFK:n kahden ottelun voittoputken kaatamalla tähtirinnat selkein 4-1 lukemin.

– Vaikka loppulukemat repesivät niin se oli meille kaikista tämän kauden Inter-otteluista paras. Kahdessa aikaisemmassa meillä ei ollut mitään saumaa. Nyt pelimme pysyi kasassa reilut 80 minuuttia ja meillä oli mahdollisuus jopa voittoon. Tiedostamme tilanteemme sarjataulukossa todella tarkasti. 4-6 pistettä voi riittää suoraan säilymiseen, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoo.

SJK:n edellinen ottelu Telia 5G Areenalla päättyi SJK:n voittoon HIFK:sta 2-0-lukemin. Molemmat maalit ottelussa teki Billy Ions. Ions myös tasoitti huhtikuussa Seinäjoella pelatun ottelun, kun pelattiin jo lisäaikaa. Ions oli sivussa kun SJK hävisi HJK:lle viime viikon torstaina, mutta taas mukana sunnuntaina pelatussa PS Kemi tasapelissä.

- Pelipaikan osalta Helsinki on loistava paikka vierailla. Siellä on hyvätasoinen ja iso kenttä, joka mahdollistaa sen pelityylin, mitä me haluamme pelata. Jos sitä vertaa vaikkapa Kemin, missä kenttä oli sellainen että se teki käytännössä mahdottomaksi pelata minkäänlaista pallonhallintajalkapalloa. Oikeastaan se ei mahdollistanut kummallekaan joukkueelle minkäänlaista todellista pelityyliä. Joten ainakin Helsingissä olosuhteet mahdollistaa paljon paremman ottelun, kommentoi SJK:n vastuuvalmentajana toimiva Brian Page.

- Tiedän toki, että historiallisesti se on ollut SJK:lle vaikea paikka vierailla, mutta se taika on jo rikottu, sillä me voitimme siellä kesäkuussa, ja voimme toistaa sen jälleen. Molemmat joukkueet lähtee myös otteluun tekemään kaikkensa, sillä molemmat joukkueet todella tarvitsevat näitä pisteitä. On siis hienoa lähteä sinne pelaamaan hyvällä kentällä, kunnon stadionilla, merkitykselliseen otteluun. Uskon myös, että meidän on nyt mahdollista toteuttaa pelisuunnitelmaamme siten, että voitamme heidät, Page jatkaa.

SJK matkusti Helsinkiin jo torstaina ja valmistautuu siten huolella perjantain otteluun. SJK:lla on pienenä etuna isäntäjoukkueeseen verrattuna päivää pidempi toipumisaika viime ottelusta, kun SJK pelasi sunnuntaina ja HIFK vasta maanantaina.


HIFK-SJK Telia 5G Areenalla perjantaina 20.10. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, SJK:n verkkosivut