AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 23.10.2023

​Otto Hautamo oli mies paikallaan lauantaina – jatkaa IFK Mariehamnin maalilla myös karsinnat?

​Otto Hautamo oli mies paikallaan lauantaina – jatkaa IFK Mariehamnin maalilla myös karsinnat?

Otto Hautamo tarttui näytönpaikkaansa.

Yksi IFK Mariehamnin sankareista lauantaina Kotkassa oli varmoin ottein tolppien välissä seissyt Otto Hautamo.

Elmo Henrikssonin pelikiellon myötä Grönvittin maalilla pelannut Hautamo piti nollan ja oli osaltaan isossa roolissa 2-0-voitossa, joka piti IFK Mariehamnin säilymistoiveet hengissä.

- Tuntuu pahuksen hyvältä, maaginen tunne, Hautamo kertasi ottelun jälkeen Ålandstidningenille.

- Omalta kohdaltani minun ei tarvinnut mitään isoja torjuntoja tehdä. Siitä pitivät joukkuekaverit huolen, tämä oli todellinen joukkue-esitys, Hautamo kiitteli.

Ottelu oli 21-vuotiaalle Hautamolle vasta neljäs Veikkausliigakamppailu. Komennus maalille on tullut Henrikssonin ollessa sivussa syystä tai toisesta. Varmuudella Hautamo on maalilla myös keskiviikkona Veikkausliigan karsinnan avausosassa Gnistania vastaan Henrikssonin kärsiessä vielä pelikieltoaan. Vastuu voi hyvin jatkua myös ratkaisevassa toisessa osaottelussa.

- Toki meidän pitää ensin katsoa keskiviikon ottelu ja miten se menee. Mutta jos ajatellaan, että saamme hyvän tuloksen ja samaan aikaan Otto pelaa hyvän ottelun, niin ei ole mitään syytä vaihtaa vain vaihtamisen takia sunnuntaille, IFK-luotsi Jimmy Wargh sanoo maalivahtitilanteesta.

Warghin mukaan Grönvittin maalivahtikaksikosta kentälle voi heittää kumman vain, vaikka Hautamon vastuu onkin jäänyt vähemmälle.

- Niin hyvin kuin Otto on esiintynyt pelaamissaan otteluissa, minun on vaikea tehdä eroa heidän välillään. Otto on ollut erittäin hyvä koko vuoden, joten sikäli ei tule minään yllätyksenä, että hän todella tarttuu tilaisuuteen sen saadessaan.

- Nuoresta iästään huolimatta hän on rauhallinen ja varma. Hän ei stressaa turhaan, vaikka joskus siihen olisi aihettakin – kuten lauantain ottelussa, jossa olimme putoamisvaarassa, Wargh kehuu.

Lähde: Ålandstidningen
Lisää uutisia