vko.42 // 22.10.2023

​IFK Mariehamn pinnisti karsintaan (KTP-IFK Mariehamn 0-2)

Kuva: Mikko Mäkelä

Haastajasarjan päätöskierroksen ottelu Kotkassa päättyi IFK Mariehamnin voittoon KTP:sta ja näin KTP putoaa suoraan Ykkösliigaan ja IFK jatkaa kautta Veikkausliigan karsinnassa.

IFK Mariehamn otti tahtipuikon haltuunsa ottelun alussa ja 13. minuutilla Albin Granlundin keskitys oikealta löysi Ariel "Tuco" Ngueukamin, joka puski pallon takanurkkaan ohi Matias Niemelän. Kolme minuuttia myöhemmin johto oli tuplaantua, kun Olawale Tehe vapautti Robin Sidin, jonka laukaus oli jo painumassa maaliin, kunnes Miska Ylitolva viime hetkillä liukui väliin.

IFK jatkoi painostustaan ja 23. minuutilla tuli myös tulosta. Tällä kertaa tilanne tuli vasemmalta, jossa Mikko Sumusalo nousi vahvasti ja syötti takaviistoon läpi KTP-puolustuksen ja suoraan paikalle rynnänneelle Tucolle, joka painoi pallon maalin kattoon.

Enempiä osumia IFK Mariehamnin selkeästi hallitsemalla avausjaksolla ei nähty ja taukoa Arto Tolsa Areenalla vietettiin numeroissa 0-2.

KTP tarvitsi ottelusta vähintään pisteen ja pyrki peliin mukaan tauon jälkeen. Pallonhallinta siirtyikin isännille, jotka loivat muutamankin paikan, mutta aivan huipputilanteita ei nähty ennen loppuminuutteja. 86. minuutilla KTP:lla oli huippupaikka, kun Mika laukoi tolppaan.

Enempiä varsinaisia maalipaikkoja ei kuitenkaan nähty ja näin IFK Mariehamn sysäsi KTP:n sarjaporrasta alemmas. Pientä huolta vieraille karsintapelejä ajatellen toi se, että puolustuksesta sekä Jean-Christophe Coubronne että Mikko Sumusalo joutuivat jättämään kentän loukkaantumisten takia.