AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.40 // 5.10.2022

Ennakko: FC Honka-FC Inter

Ennakko: FC Honka-FC Inter

Kuva: Tara Jaakkola

FC Hongan pelit Veikkausliigan mestaruussarjassa jatkuvat jälleen torstaina 6.10. Keltamustat kohtaavat kotinurmellaan Tapiolan urheilupuistossa FC Interin.

FC Interin valmennuksessa tapahtui muutoksia ennen mestaruussarjan alkua. Miguel Grau ei jatkanut enää päävalmentajana ja vastuun otti valmennusryhmässä mukana ollut Ramiro Muñoz. 28-vuotias espanjalaisvalmentaja on saanut tuotua myös maalivahtien pelaamiseen uusia virikkeitä.

– On tietysti uusia juttuja kun valmentaja vaihtuu, ollaan pyritty muokkaamaan pelinavaamista parempaan suuntaan ja koko ajan tehdään töitä sen eteen, Inter-maalivahti Matias Riikonen kommentoi.

Inter on pelannut Hongan tapaan kaksi ottelua mestaruussarjaa. Hongalla on alla voitto HJK:sta ja tappio KuPS:n vieraana. Interin pistetili on vielä avaamatta, kun ensimmäinen päätyi 0-1 tappioon FC Hakaa, ja toinen 0-3 tappioon HJK:ta vastaan.

– Inter on hyvä joukkue, niin kuin tietysti moni muukin tässä sarjassa. Meidän pitää karsia pois omat virheet. Kun KuPS-ottelussa tapahtuneita virheitä ei torstaina näy, uskon, että voitamme ottelun, Honka-toppari Ville Koski sanoo.

Myös Riikonen tietää, että torstaina on luvassa jälleen kerran kova iltarutistus.

– Honka on kurinalainen joukkue, joka etenee hyvin nopeammilla sekä hitaammillakin hyökkäyksillä. Taitoa löytyy joka kentän osa-alueelta. Nostaisin esiin heidän joukkuepelaamisen, jossa yksilöt ovat päässeet hyvin esiin, mikä näkyy tehotilastoissakin, Riikonen pohtii.

Riikosen pohdinnassa on perää. Keltamustista löytyy 12 maalin Agon Sadiku ja laidalla viilettää Rui Modesto, joka on kerännyt tehot 6+10. Jälkimmäisen lukemat ovat samat, jotka sinimustien Petteri Forsellilta on kirjoihin päätynyt. Inter-vahti toivoo, että turkulaiset saavuttavat loppukauden aikana vielä europelipaikan ensi sesongille. Hän uskoo Hongan hyökkäävän torstaina tutuilla kuvioilla.

– Uskon, että haluavat näyttää kotikentällä parastaan. Tuskin muuttavat isosti mitään edellisistä peleistä, kassari pohtii.

Honka ja Inter ovat kohdanneet tällä Veikkausliigakaudella kahdesti ja molemmilla kerroilla on nähty tiukka ottelu. Tapiolassa Honka voitti 2-1 ja Kupittaalla keltamustat juhlivat 1-0 voittoa. Liigacupin finaalissakin Honka oli voitokas, silloin lukemat olivat 3-1.

Honka on ollut vahva tällä kaudella niin kotona kuin vieraissa, mutta kotikenttä ja -yleisö on ollut selvä etu keltamustille. Kahdestatoista kotiottelusta pisteitä on kertynyt kaksikymmentäseitsemän, samasta määrästä vierasotteluita saldo on seitsemäntoista pistettä.

– Kotona on aina mukava pelata. Meillä on koko Veikkausliigan paras baana, jolle on aina mukava astella. Tottakai se antaa kentälle myös extraa, kun katsomossa on jengiä ja kotiyleisö luo fiilistä, Koski painottaa.

Kummaltakin joukkueelta puuttuu pelikieltojen vuoksi torstain kokoonpanosta yksi pelaaja: Interiltä Jussi Niska ja Hongalta Edmund Arko-Mensah. Sinimustien Matias Ojala on puolestaan loukkaantumisen vuoksi sivussa koko loppukauden.

Erotuomari Hämäläinen Oskari
AET 1 Nykänen Sami
AET 2 Kiistala Jarno
4.ET Antamo Dennis

FC Honka - FC Inter Tapiolan Urheilupuistossa torstaina 6.10. kello 17.45. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, FC Interin verkkosivut
Lisää uutisia