vko.11 // 19.3.2022

FC Honka voitti Liigacupin - FC Inter kaatui 3-1

FC Honka käänsi pelin toisella puoliajalla. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka on Liigacupin mestari vuosimallia 2022. Espoolaiset voittivat finaalissa kotikentällään FC Interin lukemin 3-1 (1-1).

Espoonlahdessa kauniissa aurinkoisessa säässä pelattu finaali alkoi Interin hallinnalla, eikä avausmaalia tarvinnut odotella kuin vajaa kymmenen minuuttia. Benjamin Källman vei Interin johtoon laukomalla pallon komeasti maaliin tolpan kautta. Ote pysyi Interillä, kunnes Honka alkoi vähitellen päästä paremmin peliin mukaan. Tulostakin syntyi 34. minuutilla, kun Henri Aalto pamautti upean laukauksen Interin verkkoon. Tauolle ottelussa mentiin numeroissa 1-1.

Toisella jaksolla molemmilla oli paikkansa, mutta komeiden maalien sarja jatkui Hongan toimesta. Fabian Krebs täräytti juuri ennen tunnin täyttymistä pelikellossa kaukolaukauksen yläristikkoon ja Hongan johtoon. Lucas Kaufmannin laukoma 3-1-osuma 20 minuuttia ennen täyttä aikaa toi Hongalle tukevan otteen mestaruudesta.

Inter ei kuitenkaan antanut periksi, vaan painoi pelin Hongan maalille. Varsinaisia tuhannen taalan paikkoja Maksim Rudakovin vartioimalle espoolaismaalille ei kuitenkin syntynyt ja erotuomari Ville Nevalaisen puhaltaessa ottelun päättyneeksi saattoi Honka aloittaa juhlat.

Avausmaalin Hongalle iskenyt Aalto pääsi kapteenina nostamaan Liigacupin mestaruuslautasta - ensi kertaa sitten kauden 2016, jolloin Liigacupia pelattiin edellisen kerran. Hongalle Liigacupin mestaruus on kaikkiaan kolmas.