AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.11 // 20.3.2022

"Aina on tietenkin kivaa voittaa" - Honka-kippari Henri Aalto löi alkutahdit Liigacupin finaalivoitolle

"Aina on tietenkin kivaa voittaa" - Honka-kippari Henri Aalto löi alkutahdit Liigacupin finaalivoitolle

"Henkka" näytti kapteenina maalinteon mallia. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka päätti Liigacupin mestaruuteen, kun FC Inter kaatui lauantaina Espoonlahdessa pelatussa finaalissa maalein 3-1.

Honka nousi vaikean alun jälkeen peliin vahvasti mukaan ja käänsi alun tappioaseman voitokseen. Liigacupin mestaruuslautanen päätyi näin Honka-kapteeni Henri Aallon käsiin.

– Aina on tietenkin kivaa voittaa ja tämän ryhmän kanssa erityisen kivaa!

- Meillä on ollut hyvä talvikausi ja vilpittömästi meidän yhteinen tekemisemme kentälle ja sen ulkopuolella on mennyt koko ajan parempaan suuntaan. Vaikean ottelun alun jälkeen saimme pelin käännettyä, tehtyä kolme hienoa maalia ja ennen kaikkea voitettua, Aalto kertasi ottelun jälkeen.

Aalto itse löi alkutahdit Hongan nousulle täräyttämällä komean 1-1-tasoitusosuman reilun puolen tunnin pelin jälkeen.

– Vuoden 2002 MM-kisoissa uruguaylainen Dario Rodriguez teki todella hienon volleymaalin vasurilla. Sitä treenattiin silloin pari kesää paljon kavereiden kanssa ja liikerata jäi hyvin hermomuistiin. Treeneissä tulee leikittyä välillä Dybalaa tai Immobileä, niin sitä kautta se tulee. Aina välillä se osuu hienosti, Aalto kiteytti oman maalinsa taustat.

Kokonaisuudessaan ottelu ei Aallon mukaan ollut missään nimessä helppo, mutta mitä pidemmälle finaali eteni, sitä vahvempi Hongan ote oli.

– Inter aloitti hyvin vahvasti ensimmäiset 20-25 minuuttia. He prässäsivät hyvin ja tekivät meidän pelaamisemme vaikeaksi. Samalla he pystyivät rikkomaan meidän prässiämme, joka ei ollut ajoitukseltaan ja roolitukseltaan täysin onnistunut.

- Pikkuhiljaa rauhoituimme pallon kanssa, löysimme tiloja, joita Interin muodon sisään syntyy ja saimme tarkennettua ja tehostettua omaa prässipelaamistamme. Sitä kautta saimme käännettyä pelitapahtuman tasaiseksi ja jopa vähän eduksemme, ja sitten maalien kautta ottelun täysin meidän kontrolliimme.

Lisää uutisia