AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.47 // 27.11.2021

Huuhkajat EURO2020 pop up -näyttely siirtyy Suomen Jalkapallomuseoon

Huuhkajat EURO2020 pop up -näyttely siirtyy Suomen Jalkapallomuseoon

Jalkapallomuseo sijaitsee Valkeakoskella. (Kuva: Jalkapallomuseo)

Huuhkajien EURO2020 pop up -näyttely toteutettiin lokakuussa Urheilumuseossa Helsingissä. Nyt sama näyttely on mahdollista kokea Valkeakoskella, Suomen Jalkapallomuseossa.

Huuhkajien ja koko Suomen arvokisakokemus sisältää muistojen lisäksi monia ainutlaatuisia esineitä. Näyttelyyn on koottu uniikkeja esineitä EURO2020-lopputurnauksesta.

Näyttelystä löytyvät esimerkiksi Joel Pohjanpalon gameworn-pelipaita ja -nappikset Tanska-Suomi -ottelusta. EM-lopputurnauksen ensimmäinen ottelu oli kaikin tavoin ikimuistoinen. Suomi voitti ottelun 1-0, kun ottelun 60. minuutilla "Jolle" puski pallon maaliin Jere Urosen keskityksestä.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on myös taktiikkakansio ja tussi eli päävalmentaja Markku Kanervan EURO2020 Tanska-Suomi -ottelussa käyttämät apuvälineet. Taktiikkataululle "Rive" on asetellut Suomen (sininen) ja Tanskan (punainen) siten, kuten hän ennen peliä joukkueelle niitä esitti. Mukana myös päävalmentajan akkreditointi EM-lopputurnauksesta.

Näyttelystä löytyy myös EURO2020 virallinen kisapallo Adidas Unifornia, virallinen kisapallo Huuhkajien nimikirjoituksilla. Nimi "Unifornia" tulee sanoista "unity" (= yhtenäisyys) ja "euphoria" (euforia).

Ilman mainintaa ei voi myöskään jäädä Lukas Hradeckyn gameworn-pelipaita Tanska-Suomi -ottelusta.

Lisää uutisia